Antena 3 CNN Economic Românii care au RCA la Euroins pot pierde sute de lei dacă nu denunţă poliţa

Românii care au RCA la Euroins pot pierde sute de lei dacă nu denunţă poliţa

Şoferii români care nu denunţă poliţele Euroins până în septembrie, după ce compania a intrat în faliment, vor pierde mulţi bani, arată calculele.

Românii care au RCA la Euroins pot pierde sute de lei dacă nu denunţă poliţa
Sursa foto: Inquam Photos | Octav Ganea
de Milena Niță    |    13 Iun 2023   •   10:02

Poliţele RCA emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile, după ce compania a intrat în faliment, respectiv până pe 8 septembrie 2023, după care expiră automat.

Şoferii români care nu îşi denunţă poliţele, iar valabilitatea lor ar fi trebuit să se încheie în decembrie 2023, vor pierde bani.

În cazul în care preţul unei poliţe RCA la Euroins ar fi de circa 1.200 lei, pentru şoferii rămaşi cu RCA-ul emis de Euroins încă activ şi ar fi nevoiţi să îşi schimbe asigurătorul după 8 septembrie, atunci pe o perioadă de 12 luni, ar însemna că pentru fiecare lună activă a poliţei RCA costul ar fi de 100 lei. 

În final, un singur şofer, care decide să nu denunţe poliţa la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), ar pierde circa 300 de lei, arată calculele zf.ro.

Citeşte şi: Cum îţi poți recupera banii, dacă ai asigurare la Euroins. Poliţa românilor mai este valabilă doar 90 de zile

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Modelele de cerere în format printabil, în paragraful următor

Cum îţi poți recupera banii, dacă ai asigurare la Euroins

"Amintim că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (F.G.A.).

AICI puteți găsi pașii care trebuie urmați pentru a solicita despăgubirea, iar AICI pașii care trebuie urmați pentru restituirea primei.

Pentru a asigura echitatea în relația cu toți petenții, F.G.A. înregistrează și analizează cererile în ordinea primirii acestora. Statusul cererilor de plată poate fi urmărit online pe site-ul F.G.A. AICI", se arată în comunicatul ASF.

Euroins a intrat oficial în faliment. Ce se întâmplă cu poliţa de asigurare

Euroins a intrat, oficial, în faliment pe 9 iunie. Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti, la cererea Autoritatăţii pentru Supraveghere Financiară.

De pe 9 începe să curgă termenul de 90 de zile în care asigurările încă mai sunt valabile. Apoi îşi vor pierde valabilitatea.

Reprezentanții companiei Euroins au la dispoziție, totodată, şapte zile să depună contestație.

În acest moment cei care au polița de asigurare la compania Euroins au la dispoziție 90 de zile să mai folosească această poliță.

Din acel moment, ei au două variante. Prima variantă este ca în cazul în care șoferii au poliță care expiră în patru luni, aceștia pot folosi timp de trei luni, adică 90 de zile, iar înainte cu o zi ca aceasta să expire, trebuie să își facă o poliță la o altă firmă de asigurări. 

Șoferii își vor primi suma restantă pentru luna rămasă. 

Cea de-a doua variantă pe care șoferii o au este ca în cazul în care aceștia își doresc să denunțe polița, o pot face. 

Trebuie să depună documentele necesare la Fondul de Garantare a Asiguraților și aceștia își vor primi banii înapoi, adică suma restantă pentru lunile rămase.

Totodată, și în acest caz șoferii trebuie să își facă o altă poliță de asigurare înainte să depună documentele la Fondul de Garantare a Asiguraților.

×
Subiecte în articol: Euroins faliment Euroins şoferi bani
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close