Antena 3 CNN Economic Adrian Câciu: Peste 22,4 miliarde de euro a primit România din fonduri de coeziune

Adrian Câciu: Peste 22,4 miliarde de euro a primit România din fonduri de coeziune

Pentru proiectele europene din exercițiul financiar 2014-2020, România a ajuns la un grad de absorbție de 93,2% pe fondurile de coeziune, anunță Adrian Câciu, ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene din România.

Adrian Câciu: Peste 22,4 miliarde de euro a primit România din fonduri de coeziune
Sursa foto: gov.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Dec 2023   •   17:56

”Nu mai puțin de 22,445 miliarde euro au fost rambursate României până la acest moment. Iar procesul nu s-a încheiat, România având solicitate sume spre rambursare de încă 1,5 miliarde euro”, mai precizează ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, la începutul anului, România se situa la 73% grad de absorbție pe politica de coeziune, iar anul se încheie la peste 93%. Asta înseamnă 20 de puncte procentuale în plus de-a lungul acestui an.

”Pe perioade în cursul anului 2023, absorbția de fonduri din exercițiul 2014-2020  a constat în 3 puncte procentuale în primele șase luni și 17 puncte procentuale în ultimele șase luni.

Cheile succesului?

Două: un efort comun Guvern-Parlament - beneficiari și declararea ca prioritate decizională și administrativă închiderea exercițiului financiar cu absorbție maximală”, mai spune Adrian Câciu.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: fonduri coeziune Adrian Câciu
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close