Antena 3 CNN Economic Românii sunt ultimii din Europa la puterea de cumpărare

Românii sunt ultimii din Europa la puterea de cumpărare

Românii sunt ultimii din Europa la puterea de cumpărare
20 Iun 2018   •   12:26

Românii sunt din nou la coada Europei în privința puterii de cumpărare. Nici la capitolul Produsului Intern Brut pe cap de locuitor nu stăm mai bine. România are al treilea cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană, conform datelor publicate de Biroul European de Statistică. 

Puterea de cumpărare din România este a patra cea mai scăzută din UE. Consumul individual efectiv, un indicator care arată bunăstarea gospodăriilor, este de 68% din media europeană. Pe primul loc se află Luxembrug cu 130%, urmată de Germania, cu peste 120% şi Austria, cu peste 110%. Sub România sunt plasate doar Ungaria, Croaţia şi Bulgaria. 

Cât priveşte Produsul Intern Brut pe cap de locuitor ţara noastră, este la coada Europei şi la acest capitol. PIB-ul României este de doar 63% din media din Uniunea Europeană. După noi se află Croaţia, cu 61%, şi Bulgaria, cu 49%. Doar 11 state au un PIB pe cap de locuitor care depăşeşte media europeană. În top se află Luxemburg cu un PIB de peste 250%. Urmează Austria cu 128% şi Germania cu peste 120%.

×
Subiecte în articol: romani Europa
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A murit Donald Sutherland. Actorul veteran avea 88 de ani
x close