Antena 3 CNN Economic Ruşii caută petrol şi gaze în judeţul Timiş. NIS Petrol, subsidiara Gazprom, a început activităţile de prospectare geofizică

Ruşii caută petrol şi gaze în judeţul Timiş. NIS Petrol, subsidiara Gazprom, a început activităţile de prospectare geofizică

Ruşii caută petrol şi gaze în judeţul Timiş. NIS Petrol, subsidiara Gazprom, a început activităţile de prospectare geofizică
Sursa foto: Foto: www.sinopecweekly.com
de M.Z.    |    06 Oct 2014   •   08:58
NIS Petrol, subsidiara colosului rus Gazprom, a început activităţile de prospectare geofizică pentru petrol şi gaze naturale în perimetrele Periam şi Biled, din judeţul Timiş. 
 
Suprafaţa pe care se desfăşoară operaţiunile este de 580 kilometri pătraţi pe aria mai multor localităţi, iar prospectarea terenului se va încheia în luna ianuarie 2015.
 
Compania NIS Petrol a început operaţiunile de prospectare în zona localităţilor timişene Cenad şi Dudeştii Vechi, la o săptămână după ce câteva sute de activişti au protestat faţă de cercetările efectuate în regiune. 
 
Autorităţile şi reprezentanţii firmei de prospecţiuni îi asigură pe oameni că nu au de ce să se teamă.
 
În zonă au mai fost făcute prospecţiuni în anii '50. Acum, cu ajutorul tehnicii mult mai avansate, oficialii companiei NIS Petrol speră să găsească zăcăminte de petrol şi gaz de mărime mică şi medie. 
 
Localnicii nu sunt însă de acord cu exploatarea zonei. 
   
Conform Constituţiei şi legilor în vigoare, statul român are dreptul de acces şi de a întreprinde lucrări în subsolul unui teren aflat în proprietate privat, iar NIS Petrol acţionează în numele statului pe perimetrele Periam şi Biled. 
 
Dacă în zonă vor fi găsite zăcăminte de petrol şi gaze naturale, compania este dispusă să investească 600 de milioane de euro în România.
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close