Antena 3 CNN Economic Românii care vor primi mai mulți bani la salariu, începând cu 1 ianuarie 2024. Anunțul Guvernului: ”Este legiferat!”

Românii care vor primi mai mulți bani la salariu, începând cu 1 ianuarie 2024. Anunțul Guvernului: ”Este legiferat!”

Sute de mii de angajați vor primi mai mulți bani la salariu, începând cu luna ianuarie 2024.

Românii care vor primi mai mulți bani la salariu, începând cu 1 ianuarie 2024. Anunțul Guvernului: ”Este legiferat!”
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    12 Sep 2023   •   10:00

Este vorba despre cadrele didactice și nedidactice, ale căror venituri vor crește semnificativ de la începutul anului următor. Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul Educației, Ligia Deca

”Avem deja o creștere salarială care a intrat în vigoare. Cea de la 1 iunie deja a intrat în vigoare, vorbim de creșteri salariale, numai în acest an, de peste 25% pentru cadrele didactice, și peste 30% pentru didactice auxiliare. 

De asemenea, există legiferat, în Ordonanța de Urgență, un angajament al coaliției care spune că, de la 1 ianuarie, se va primi o majorare de 50% din creșterea pe care salariile ar avea-o până la noua grilă de salarizare, grilă care ar trebui să plece de la de la salariul debutantului, egal cu salariul mediu pe economie.  

Având în vedere că este un act normativ în vigoare și că a fost un angajament al coaliției, este evident că am încredere că se va întâmpla. Ca în orice stat de Drept. Însă ceea ce vă pot promite, este că noi, la Ministerul Educației, vom lupta ca acest lucru să se întâmple, prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, seara trecută la TVR Info.  

Trei variante de grile de salarizare

Ministrul Educației a explicat că există trei variante de grile de salarizare elaborate de Ministerul Muncii, care au fost trimise la Banca Mondială pentru calcularea impactului. 

”Grilele sunt gata de la sfârșitul lunii ianuarie, noi le-am lucrat împreună cu federațiile sindicale ale profesorilor, ale cadrelor didactice, ale personalului din învățământ, le-am înaintat Ministerului Muncii, au existat o serie de întâlniri tehnice pe parcursul verii. 

Ministerul Muncii înțeleg că a elaborat trei variante de grile, una este cea pe care am transmis-o noi, o alta pe care au elaborat-o dumnealor și una de mijloc, pe care le-au transmis, din ce am înțeles, către Banca Mondială, pentru calcularea impactului.  

Există deja, pentru sectorul învățământ, o bază foarte solidă. Ceea ce trebuie să vedem acum este decizia politică astfel încât acest lucru să se vadă și în practică, indiferent de formă”, a mai spus ministrul Educației.

×
Subiecte în articol: Ligia Deca salarii invatamant
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close