Antena 3 CNN Economic Salariul mediu net a ajuns la 3.541 de lei în iunie, în creștere cu 7,4% față de aceeaşi perioadă a anului trecut

Salariul mediu net a ajuns la 3.541 de lei în iunie, în creștere cu 7,4% față de aceeaşi perioadă a anului trecut

Salariul mediu net a ajuns în luna iunie la 3541 lei, în creştere cu 7,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 1,4% faţă de luna precedentă.

Salariul mediu net a ajuns la 3.541 de lei în iunie, în creștere cu 7,4% față de aceeaşi perioadă a anului trecut
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    11 Aug 2021   •   10:06

În ce priveşte câştigul salarial mediu brut, acesta a fost în iunie de 5779 lei, cu 84 lei (1,5%) mai mare decât în luna mai 2021, potrivit datelor INS.

Cele mai mici valori ale salariului rămân în hoteluri şi restaurante, unde media naţională este de 1926 lei.

Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației (8.439 lei).

În luna iunie 2021, în majoritatea activităţilor economice slariul mediu net a crescut ca urmare a acordării de prime ocazionale (prime trimestriale, anuale, pentru performanţe deosebite ori de fidelitate), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă în învăţământ (+0,5%), respectiv în administraţie publică (+0,1%). 

În sănătate şi asistenţă socială, câştigul salarial mediu net a scăzut comparativ cu luna precedentă (-2,0%).
 

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: salarii salariul mediu net salariul mediu
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close