Antena 3 CNN Economic Schimbări majore cu privire la bagajul de mână în avioane. Taxele ar putea fi interzise în UE

Schimbări majore cu privire la bagajul de mână în avioane. Taxele ar putea fi interzise în UE

Taxele pentru bagajele de mână ar putea deveni istorie în curând, având în vedere că Uniunea Europeană încearcă să simplifice prețul biletelor de avion.

de Milena Niță    |    03 Oct 2023   •   12:17

Uniunea Europeană va elimina taxele pentru bagajele de mână, impuse mai ales de operatorii low-cost, după ce Parlamentul European a adoptat o măsură prin care se elimină taxa suplimentară.

Așadar, companiile aeriene vor fi obligate să ofere transportul acestor bagaje gratuit și să nu mai perceapă costuri suplimentare.

Potrivit rezoluției adoptate de Comisia pentru petiții a Parlamentului European, Comisia Europeană va considera bagajele de mână drept elemente esențiale pentru călătoriile aeriene.

În 2014, Curtea Europeană de Justiție a hotărât că bagajele de mână care respectă cerințele "rezonabile" de mărime și greutate reprezintă o parte esențială a călătoriei cu avionul.

Curtea a decis efectiv că pasagerii nu ar trebui să plătească în plus – dar decizia nu a fost niciodată pusă în aplicare.

Noua rezoluție recomandă punerea în aplicare a acestei hotărâri pentru a elimina taxele suplimentare pentru bagajele de mână.

De asemenea, se dorește clarificarea, pentru pasageri, a ceea ce înseamnă exact o dimensiune și o greutate "rezonabile", pentru că standardele de greutate și dimensiune pot varia foarte mult de la o companie aeriană la alta, potrivit euronews.ro.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close