Antena 3 CNN Economic Sursa zilei: CEC nu respectă procedurile la credite

Sursa zilei: CEC nu respectă procedurile la credite

Sursa zilei: CEC nu respectă procedurile la credite
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Feb 2014   •   12:25

Curtea de Conturi a stabilit că CEC nu respectă în totalitate procedurile de acordare a creditelor. Informaţiile apar într-un raport obţinut de sursazilei.ro.

Modul în care CEC acordă credite a ajuns în atenţia publică în urma scandalului legat de creditul luat de Ioana Băsescu.

Raportul pe 2012 al Curţii de Conturi sancţionează o serie de nereguli constatate la banca de stat CEC, printre care nerespectarea procedurilor legale în acordarea creditelor şi diferenţe de ordinul milioanelor de euro în operaţiunile contabile.
 
Într-un paragraf care se referă la modul în care CEC Bank a dus la îndeplinire măsurile dispuse anterior, raportul constată: “ducerea parţială la îndeplinire a măsurilor dispuse prin decizie, referitoare la operaţiunile de consemnare pe seama statului şi virarea sumelor prescrise la bugetul de stat, precum şi la nerespectarea procedurilor legale în acordarea creditelor, situaţie în care s-a acordat un nou termen de ducere la îndeplinire a măsurilor dispuse”.
 
Modul în care CEC derulează activităţi de creditare a fost pus la îndoială la sfârşitul anului trecut, când a Ioana Băsescu a cumpărat un teren agricol în judeţul Călăraşi, prin accesarea unui credit de 1 milion de euro de la banca de stat.
 
Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

×
Subiecte în articol: CEC Ioana Basescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close