Antena 3 CNN Economic Topul celor mai scumpe mese de Crăciun din lume: Gâsca e campioană. Pe ce loc sunt sarmalele românilor

Topul celor mai scumpe mese de Crăciun din lume: Gâsca e campioană. Pe ce loc sunt sarmalele românilor

Gâsca la cuptor din Germania este cea mai scumpă masă festivă, în timp ce sarmalele româneşti sunt cele mai ieftine, arată un studiu global referitor la ţările care cheltuiesc cel mai mult pentru masa de Crăciun. 

Topul celor mai scumpe mese de Crăciun din lume: Gâsca e campioană. Pe ce loc sunt sarmalele românilor
Sursa foto: Hepta | MMA / F.F./pixabay.com
de Georgiana Adam    |    07 Dec 2022   •   09:01

Costurile se bazează pe o cină tradiţională de Crăciun, pentru o familie de patru persoane, cu ingrediente procurate de la supermarket. 

Aşadat în clasamentul care prezintă costul ingredientelor pentru masa de Crăciun în 12 ţări, Germania se află pe primul loc cu gâscă şi garnituri, la un preţ de aproape 70 de euro, pe locul al doilea se situează Spania cu carne de curcan şi garnituri, la 60 de euro, iar pe locul al treilea Italia cu tortellini în supă cu aprope 50 de euro. 

Urmează Olanda cu ruladă de porc, SUA unde se consumă curcan şi garnituri la 44 de euro, în Franţa la fel, dar mai ieftin. 

Citeşte şiAlimentele care se vor scumpi cel mai mult în decembrie. Cât ne va costa coşul de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă

Apoi, Australia cu grătar la masa de Crăciun în valoare de 34 de euro, în Danemarca se consumă friptură de porc, în Marea Britanie curcan şi garnituri, în Polonia colţunaşi cu varză murată şi ciuperci cu borş în valoare de 30 de euro, în Norvegia se mănâncă friptură de porc de 26 de euro şi în România mâncăm sarmale cu mămăligă şi cozonac în valoare de aproximativ 25 de euro. 

La nivel mondial, preţurile la alimente au crescut puternic în acest an, ultima cifră a inflaţiei alimentare din UE fiind de 17,2%, în timp ce cifra corespunzătoare pentru Regatul Unit este de 16%. 

Țările cu cele mai scumpe mese de Crăciun

1. Germania - 66,70 euro

2. Spania - 60,90 euro

3. Italia - 47,68 euro

4. Olanda - 45,12 euro 

5. SUA - 44,31 euro

6. Franţa - 41,06 euro

7.  Australia - 34,80 euro

8.  Danemarca  - 34,34 euro

9. Marea Britanie - 32,48 euro

10. Polonia - 30,39 euro

11. Norvegia - 26,80 euro 

12. România  - 25,87 euro

×
Subiecte în articol: masă Crăciun gâscă sarmale
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close