Antena 3 CNN Economic Transporturi Șeful CNAIR: ”Traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanța va circula pe Autostrada A0” | Bucureștiul nu va mai fi afectat

Șeful CNAIR: ”Traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanța va circula pe Autostrada A0” | Bucureștiul nu va mai fi afectat

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a anunțat, miercuri, că întregul trafic de tranzit dinspre Nădlac spre Constanța va fi redirecționat pe Autostrada A0, eliminând astfel impactul asupra Bucureștiului și a zonei limitrofe, cu rezultatul așteptat al unei semnificative reduceri a timpilor de călătorie.

Șeful CNAIR: ”Traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanța va circula pe Autostrada A0” | Bucureștiul nu va mai fi afectat
Sursa foto: Facebook/ Cristian Pistol
de Andreea Ştefan    |    15 Noi 2023   •   15:52

Pistol a subliniat că, pe semiinelul sudic al A0, se preconizează că până la mijlocul anului viitor se va circula pe toți cei 51 de kilometri de autostradă, realizându-se astfel legătura între Autostrada A1 de la Pitești și Autostrada A2 care duce către Constanța.

Referitor la semiinelul nordic, directorul CNAIR a specificat că acesta ar trebui să fie complet finalizat până în 2026.

"Avem două loturi la care am semnat contractele anul acesta, care acum se află în faza de proiectare, iar celelalte două contracte vorbesc de lotul 2, este aproape finalizat.

Urmează să participăm la darea în circulaţie în acest an, iar pe lotul 4 este acel nod scurt dar care reprezintă un viaduct, unde urmează să începem lucrările. Avem faza de proiectare finalizată mai aşteptam la un acord de mediu. Acolo vorbim de o zonă protejată Natura 2000, urmează să fie emis şi acest aviz", a declarat șeful CNAIR, potrivit News.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cu privire la impactul acestei autostrăzi, Cristian Pistol a spus: ”E cert un lucru, tot ce înseamnă traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanţa va circula acum pe această autostradă, astfel încât Bucureştiul şi zona limitrofă lui nu va mai fi afectată, ceea ce înseamnă o reducere considerabilă a timpilor de parcurgere a distanţelor în Bucureşti".

”Am verificat astăzi situația lucrărilor de pe șantierele Inelului de Centură a Capitalei (A0)!

Pe sectorul Sud (51,19 km), parte din A0, cel mai avansat stadiu fizic (96,25%) este pe lotul 2 (Vidra – Bragadiru), unde lucrările vor fi finalizate în luna decembrie #2023 pe toți cei 16,3 km.

Pentru a se putea circula însă pe întregul lot 2 este important ca și lucrările pe 7 km din lotul 1 să fie finalizate tot în acest an.

Antreprenorul turc care lucrează pe cele 2 loturi și-a asumat deschiderea circulației până la finalul acestui an inclusiv în zona Popești Leordeni (DN4), până la granița lotului 2 (km 69).

Va fi asigurată astfel o legătură rutieră la profil de autostrada între DN6-DN5-DN4 în proximitatea Capitalei.

Pe lotul 3, Bragadiru – Joița (17,96 km), constructorul grec înregistrează în continuare întârzieri comparativ cu graficul asumat. Este imperios necesar ca antreprenorul să se mobilizeze corespunzător pentru a finaliza lucrările anul viitor (#2024), având în vedere că stadiul actual este de doar 55,50%”, a transmis șeful CNAIR într-o postare pe Facebook.

Am verificat astăzi situația lucrărilor de pe șantierele Inelului de Centură a Capitalei (#A0)! Pe sectorul Sud (51,19...

Publicată de Cristian Pistol pe Miercuri, 15 noiembrie 2023

×
Subiecte în articol: CNAIR autostrada A0
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close