Antena 3 Economic Un angajat al Forţelor Aeriene SUA a vrut să devină membru al grupului Stat Islamic după concediere

Un angajat al Forţelor Aeriene SUA a vrut să devină membru al grupului Stat Islamic după concediere

18 Mar 2015   •   00:24
Un angajat al Forţelor Aeriene SUA a vrut să devină membru al grupului Stat Islamic după concediere

Un angajat al Forţelor Aeriene americane care a fost disponibilizat a încercat să ajungă în Siria pentru a deveni membru al organizaţiei Stat Islamic, bărbatul fiind arestat şi pus sub acuzare, în New York, pentru activităţi teroriste, informează NBC News.

Tairod Nathan Webster Pugh, în vârstă de 47 de ani, din Neptune (New Jersey), a fost inculpat marţi, în Brooklyn (New York), pentru tentativă de a oferi susţinere materială unei organizaţii teroriste.

Webster Pugh, mecanic al Forţelor Aeriene americane, a fost concediat în decembrie 2014, în timp ce lucra la o bază militară americană din Kuwait. Bărbatul a fugit apoi în Turcia, via Egipt, încercând să ajungă în Siria, pentru a deveni membru al organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic. Cetăţeanul american a fost oprit de autorităţile turce, a fost retrimis în Egipt şi predat Statelor Unite. Extrădarea a avut loc pe 16 ianuarie, dar cazul a fost făcut public abia acum.

"Născut şi crescut în Statele Unite, Pugh a întors spatele ţării lui, încercând să ajungă în Siria pentru a deveni membru al unei organizaţii teroriste", a declarat procurorul american Loretta Lynch, potrivit Washington Times.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close