Antena 3 CNN Economic Vacanțele din 2022, cele mai scumpe din ultimii ani. Cu cât costă mai mult un plin de benzină faţă de vara trecută

Vacanțele din 2022, cele mai scumpe din ultimii ani. Cu cât costă mai mult un plin de benzină faţă de vara trecută

Silviana Baicu
1 minut de citit Publicat la 15:57 17 Iun 2022 Modificat la 15:57 17 Iun 2022
vacante scumpe
Vacanțele din 2022, cele mai scumpe din ultimii ani. Cu cât costă mai mult un plin de benzină faţă de vara trecută

Frica de boală, de aglomeraţie sau de nerespectarea măsurilor au dispărut, iar acum tot mai mulţi români îşi doresc să-şi petreacă vacanţa în străinătate. 

Mulţi se orientează spre destinaţiile tradiţionale precum Turcia, Grecia sau Bulgaria. Însă dacă vă gânditi să mergeţi cu maşina ar trebui să vă gândiţi de două ori având în vedere scumpirile carburanţilor. 

Tot mai mulţi români au început să caute locul ideal unde-şi vor petrece concediile. Iar căutările sunt tot mai multe, o arată şi datele. 

Mai exact, volumul căutărilor legate de destinaţii, de cazare sau transport a fost, în mai 2022, cu 35% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2019. 

În perioada martie - mai 2022 vs intervalul similar din 2019, cea mai mare creştere în căutări de cazare a fost pentru destinaţiile internaţionale, mai exact acestea au înregistrat un procent de 32%. 

Mulţi îşi doresc acum să se întoarcă la vacanţele tradiţionale cât mai aproape de ţara noastră, iar Bulgaria, Grecia sau Turcia sunt printre preferatele românilor. 

Şi bineînţeles că nu lipsesc nici destinaţiile îndepărtate. Potrivit datelor, căutările românilor pentru zboruri internaţionale au crescut cu 46%, în ultimele trei luni faţă de anul 2019.

Însă dacă insistaţi totuşi să mergeţi prin ţară în acest an, cu siguranţă vacanţa nu va fi uitată. Şi asta pentru că cei care obişnuiau să plece cu maşina în concediu sunt tot mai îngrijoraţi de costul transportului. 

Spre exemplu, față de vara trecută, un plin de benzină de 50 de litri s-a scumpit cu peste 50% și a ajuns la aproximativ 460 de lei, în timp ce plinul de motorină este cu peste 60% mai scump. De la 280 de lei, cât costa în iunie anul trecut, a ajuns la 460 de lei. 

Însă în cazul în care insistaţi să treceţi graniţele ţării şi să folosiţi şi maşina pentru a ajunge în vacanţă în Grecia sau Bulgaria, spre exemplu, trebuie să fiţi foarte atenţi la regulile de circulaţie. 

Dacă depășiți viteza legală sau dacă nu plătiți taxa de drum în Bulgaria riscaţi amenzi usturătoare. 

În Grecia, puteți rămâne pe loc fără permisul de conducere dar și fără plăcuțe și certificatul de înmatriculare, dacă blocați rampele de trecere destinate persoanelor cu dizabilități sau dacă parcați pe locurile speciale pentru acestea. 
 

×
Parteneri
x close