Antena 3 CNN Economic Valoarea globală a criptomondelor s-a prăbuşit: Alexandru Hobincu, crypto trader: "Recomand să se oprească orice fel de investiţie!"

Valoarea globală a criptomondelor s-a prăbuşit: Alexandru Hobincu, crypto trader: "Recomand să se oprească orice fel de investiţie!"

Este panică în lumea criptoactivelor. Marile companii din domeniu pregătesc concedieri masive după prăbuşirea pieţei cripto din ultimele zile. "Recomand să se oprească orice fel de investiţie, chiar dacă tentaţiile sunt mari, să nu uite toată lumea, că şi riscurile sunt pe aceeaşi măsură", a spus Alexandru Hobincu, Crypto Trader & YouTube Influencer, în exclusivitate la Antena 3.

Valoarea globală a criptomondelor s-a prăbuşit: Alexandru Hobincu, crypto trader: "Recomand să se oprească orice fel de investiţie!"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    15 Iun 2022   •   18:48

Cele mai drastice reduceri de personal le face Coinbase, care a anunţat că va da afara peste mie de angajaţi, adică 20% din numărul total.

Acţiunile Coinbase la bursa din New York au scăzut cu aproape 80%, scădere determinată de volumul mic de tranzacţionare pe platforma deţinută de companie.

Şi platforma BlockFi a anunţat că va renunţa la 20% din angajaţi, iar platforma Crypto.com va da afară peste 400 de oameni.

În ultimele două luni, piaţa criptoactivelor a pierdut un trilion de dolari.

Alexandru Hobincu: "Oamenii nu mai au încredere"

Alexandru Hobincu, Crypto Trader & YouTube Influencer, a explicat în exclusivitate la Antena 3, ce a dus la prăbuşirea pieţei de criptomonede şi ce se întâmplă cu cei care au investit sume serioase în această monedă.

"Există un puternic impact negativ datorat atât fricii la nivel internaţional, de posibila criză ce urmează să vină. De asemenea, şi războiul a oprit un pic încrederea oamenilor în piaţa crypto, dar cel mai mult şi cel mai mult, au fost monedele stabile care au scăzut, şi anume UST-ul şi USDD-ul, care chiar acum două zile a scăzut, a avut un declic, să spun aşa, iar oamenii nu mai au încredere.

Criptomonedele se tranzacţionează cu stablecoins, prin urmare, dacă stablecoin-urile nu reuşesc să menţină paritatea cu dolarul, atunci, mai probabil, ca banii să iasă din exchange-uri şi din broker, cauzând probabil, ceea ce vedem în momentul de faţă, un colaps în industria blockchain.

Din păcate, nu avem vreo şansă să revenim, pentru că ceea ce ne aşteptăm noi toţi ca şi traderi, este măcar o consolidare la nivelul de 20.000, ca ulterior să observăm  o acumulare a instituţiilor în această zonă, urmând ca preţul să crească. Până nu ne schimbă traiectoria, adică măcat 4-5 zile, o săptămână, să observăm că preţul se stabilizează, în jurul valorii de 20.000, ca ulterior să luăm o decizie.

Alexandru Hobincu:"Recomand să se oprească orice fel de investiţie"

Până atunci, recomand să se oprească orice fel de investiţie, chiar dacă tentaţiile sunt mari, să nu uite toată lumea, că şi riscurile sunt pe aceeaşi măsură.  Au fost brokeri care chiar au interzis retragerile, pentru că lichiditatea în piaţă scade vertiginis. S-a ajuns la un trilion de dolari în momentul de faţă şi tare îmi e că o să şi scădem sub această sumă. Din păcate, nu prea avem în ce să ne ţinem banii la nivel de blockchain, pentru că UST-ul nu mai există, USDD-ul la fel. Ar rămâne doar B, USD şi USDT, care nici acestea nu prezintă siguranţă maximă. Totuşi, vorbim de un domeniu care nu este sub nicio formă formalizată sau acreditată.

Mai degrabă aş recomanda ca cei care tranzacţinează, să îşi îndrepte atenţia către alte domenii, precum Forex, Stocks, cel puţin o perioadă, până se stabilizează piaţa, pentru sigutanţa lor, bineînţeles.

Ce se întâmplă cu românii care au investit în criptomonede

În comunităţile din care eu fac parte, oamenii sunt destul de pozitivi că piaţa îşi va reveni. Mulţi dintre aceştia sunt blocaţi cu zeci de mii de euro, chiar 50.000-45.000 de dolari în preţul bitcoin. Aceştia sunt hotărâţi şi determinaţi să aştepte oricât de mult este posibil, o potenţială revenire, fie că vorbim de ani sau poate chiar zeci de ani. Şi-au asumat pierderile. Să zicem că suntem puţin mai optimişti decât alte pieţe, dar în continuare observ, dacă nu creşterea, măcar stagnarea personelor interesate de domeniul blockchain, chiar dacă aceştia au destul de mari pierderi", a spus Alexandru Hobincu, Crypto Trader & YouTube Influencer, în exclusivitate la Antena 3.

Citiţi şi: Companiile crypto anunţă concedieri masive

×
Subiecte în articol: criptomonede Alexandru Hobincu
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close