Antena 3 CNN Economic Vârsta de pensionare, redusă cu doi ani pentru cei din zonele poluate. Care sunt condițiile din proiectul de lege

Vârsta de pensionare, redusă cu doi ani pentru cei din zonele poluate. Care sunt condițiile din proiectul de lege

Vârsta de pensionare, redusă cu doi ani pentru cei din zonele poluate. Care sunt condițiile din proiectul de lege
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    23 Mai 2017   •   15:38

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care reduce cu doi ani vârsta standard de pensionare în cazul persoanelor care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă - Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Turnul Măgurele, Slatina şi Râmnicul Vâlcea.

“Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4)”, potrivit proiectului de lege care completează alin. (5) al articolului 65 din Legea nr. 263/2010.

Proiectul a fost adoptat cu 248 de voturi "pentru", 26 "împotrivă" şi o abţinere. Camera Deputaţilor este for decizional.

×
Subiecte în articol: poluare pensionare
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close