Antena 3 CNN Economic Vouchere alimente 2022. Anunţul făcut de Lidl pentru cei care au carduri sociale

Vouchere alimente 2022. Anunţul făcut de Lidl pentru cei care au carduri sociale

Vouchere alimente 2022. Lidl a anunţat, astăzi, că a modificat politica privind cardurile sociale emise prin programul guvernamental "Sprijin pentru România".

Vouchere alimente 2022. Anunţul făcut de Lidl pentru cei care au carduri sociale
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Aug 2022   •   15:44

Vouchere alimente 2022. Până astăzi, Lidl nu accepta toate tichetele sociale ca metodă de plată, însă, începând de acum, toate cardurile vor fi acceptate.

"Începând cu data de 17 august 2022, toate tichetele sociale din Programul „Sprijin pentru România” emise de Edenred, Sodexo și UP România sunt acceptate ca metodă de plată în magazinele Lidl din întreaga țară.

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 63/2022, aceste carduri se pot folosi doar pentru achiziționarea de produse alimentare. Produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer.

De la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor pentru alimente oferite prin programul guvernamental Sprijin pentru România", se arată într-un comunicat al Lidl.

Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente", arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vouchere alimente 2022. Ce trebuie să facă oamenii care nu au primit cardurile

Plata cu tichetele sociale din programul "Sprijin pentru România" se poate face, din luna august, şi în magazinele Kaufland din ţară.

Vouchere alimente 2022. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

"Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. 

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române", informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

×
Subiecte în articol: vouchere alimente 2022 Lidl
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close