Antena 3 CNN Economic Vouchere alimente 2022 | Peste 150 de mii de români nu şi-au primit nici până acum cardurile sociale. Motivele întarzierilor

Vouchere alimente 2022 | Peste 150 de mii de români nu şi-au primit nici până acum cardurile sociale. Motivele întarzierilor

Vouchere alimente 2022. Peste 150 de mii de români nu şi-au primit nici până acum cardurile sociale, care ar fi trebuit să-i ajute să facă faţă scumpirilor. Asta deşi distribuirea lor ar fi trebuit încheiată până la 31 iulie. Care sunt motivele întarzierilor.

Vouchere alimente 2022 | Peste 150 de mii de români nu şi-au primit nici până acum cardurile sociale. Motivele întarzierilor
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    18 Aug 2022   •   16:34

Vouchere alimente 2022. Cardurile sociale distribuite de MIPE nu au ajuns încă la toți românii eligibili. Mai sunt aproape 150 de mii de români care nu le-au primit. Asta deși distribuirea lor trebuia să se încheie pe 31 iulie. 

500 de mii de carduri erau, însă, încă în depozite, în ultima săptămâna din iulie. Ministrul Marcel Boloș spune că această întârziere este din vina beneficiarilor, iar toate cardurile care au ajuns la oameni au fost folosite, deci interesul pare unul ridicat. 

Deși nici din prima tranșă nu au fost distribuite toate, până pe 22 august trebuie emise cardurile din a doua tranșă, iar până pe 3 sept și distribuite. Banii se încarcă până pe 8 septembrie și vor fi 150 de mii de beneficiari în plus. 

Sunt 4 tranșe a câte 250 de lei care vor fi distribuiți o dată la 2 luni până la finalul anului. 

Voucherele sociale ajung la persoanele defavorizate, pensionari cu pensia mai mică de 1500 de lei, familii cu 2 copii sau monoparentale cu venituri mici. Ele pot fi folosite doar pentru achiziția de alimente sau mese calde.

×
Subiecte în articol: vouchere alimente 2022 carduri sociale
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close