Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Orașul din România în care s-a inaugurat prima seră-supermarket din țară | Este deținută de o familie de italieni: ”Ceva nou. Foarte frumos”

Orașul din România în care s-a inaugurat prima seră-supermarket din țară | Este deținută de o familie de italieni: ”Ceva nou. Foarte frumos”

Marco Albanese, un italian stabilit de peste 20 de ani în România, a inaugurat prima seră - supermarket din țară. Zeci de mii de plante decorative sunt pregătite pentru vânzare în uriașa construcție de sticlă.

Orașul din România în care s-a inaugurat prima seră-supermarket din țară |  Este deținută de o familie de italieni: ”Ceva nou. Foarte frumos”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mai 2024   •   10:55

Sera familiei Albanese este amplasată în Buzău și funcționează precum un mall. Peste 20.000 de flori de grădină, plante de interior, arbuști și plante aromatice, precum și decoraţiuni și accesorii și-au găsit locul pe rafturi și-n ghivece. 

”Este un spațiu destul de mare, este foarte aerisit, ce permite la flori de trai bine. Ideea e să te plimbi într-o grădină, la interior, dar care permite de asemenea un mediu plăcut.

 Avem 200 de specii de plante, pentru interior și exterior, aduse din Polonia, România și Italia, precum și bonsai adus din Asia”, a declarat Marco Albanese – proprietar seră.

”Vii și îți iei ce îți place și cum îți place”

Clienții sunt fascinați de noul concept.

”Ceva nou, frumos aranjate. Foarte frumos”, a spus un client.

”Vii și îți iei ce îți place și cum îți place. Și când ai timp, nu ești condiționat de vreun program anume. Nu am mai văzut și cred că nici în țară nu sunt multe astfel de locații”, spune un alt client.

Sistemul de ventilaţie, încălzirea cu peleţi, panourile fotovoltaice si sistemul de umbrire sunt câteva dintre utilitățile care țin în viață miile de plante din seră.

Responsabil de funcționarea ei este Luca, fiul lui Marco. 

”Curentul îl avem de la panouri solare, avem făcută instalația, avem 40 de kilowați care ține alimentarea de la toată sera.

Perdelele sunt specializate pentru umbră, pentru protejarea căldurii”, a declarat S. Luca Albanese – manager seră.

Marco s-a stabilit în Buzău cu peste două decenii în urmă, după numirea sa ca director la o fabrică de confecții. De mai bine de cinci ani lucrează la proiectul casei florilor, un vis al întregii familii devenit realitate.

”Am lucrat în asigurări și am colaborat cu dânsul pe asigurări. Știind că face această seră m-am gândit că va fi o chestie foarte frumoasă, și o colaborare foarte frumoasă între mine și dânsul”, spune Laura Costin – colaborator.

Marco Albanese și familia sa au planuri mari. Vor să construiască încă două sere uriașe, toate alimentate cu energie electrică și termică de la eoliene și panouri solare, apoi să înființeze culturi de flori pe suprafețe mari, astfel încât să asigure marfă și pentru export.

×
Subiecte în articol: afacere antrenor italian România Buzau
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close