Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Afacerea de succes cu care o familie de români a dat lovitura. Un kilogram se vinde cu 25 de lei

Afacerea de succes cu care o familie de români a dat lovitura. Un kilogram se vinde cu 25 de lei

O familie de români, care locuieşte în judeţul Mureş, a dat lovitura cu o afacere de succes. Un kilogram de fructe din primul an de producţie se vinde cu 25 de lei.

de Georgiana Adam    |    14 Aug 2023   •   11:07

Plantele familiei Beldean din Zău de Câmpie, judeţul Mureş, au succes încă din primul an de producţie.

Oamenii se înghesuie să cumpere murele după ce au aflat că nu sunt deloc tratate chimic. Producţia este estimată la 150 de kilograme, iar un singur kilogram de fructe se vinde cu 25 de lei.

Mihai Beldean a absolvit Facultatea de Agronomie la Cluj Napoca şi s-a întors acasă, la Zău de Câmpie, mânat de gândul de a îşi pune în aplicare cunoştinţele. A vrut să înfiinţeze o plantaţie de afine, însă a renunţat din cauza solului care nu era suficient de acid pentru o astfel de cultură. În prezent, fermierul are o plantaţie de mure.

"Solul trebuie să fie saturat cu elemente nutritive, azot, fosfor şi potasiu", a declarat Mihai Beldean pentru Antena 3 CNN.

Pe o suprafaţă de 1700 de metri pătraţi a plantat arbuştii, iar producţia i-a depăşit aşteptările. Tânărul fermier speră să scoată aproximativ 150 de kilograme de fructe, încă din primul an de rod.

Mihai Beldean este ajutat de părinţi, atât la munca în plantaţie cât şi de partea de vânzare.

"Informarea am făcut-o prin Mass-Media, pe Facebook, la localnici. Fiind primul an suntem începători. Este muncă dar şi răsplata este pe măsură. A fost ideea lui, visul lui", declară tatăl fermierului.

Clienţii au apărut şi s-au înmulţit după ce s-a dus vestea că murele sunt dulci şi parfumate.

Preţul unui kilogram de fructe este de 25 de lei la poarta fermei.

Murele au beneficii pentru organism, fiindcă au un conţinut ridicat de luteină, care ne protejează de razele UV. De asemenea, aceste fructe conţin calciu, fosfor, magneziu şi potasiu, care întăresc sistemul imunitar şi sistemul osos.

×
Subiecte în articol: Agricool mures zau de campie
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close