Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Consilier BNR: "Statul nu vede vilele construite de oamenii fără venit. Luxul ne arată cât e de mare evaziunea!"

Consilier BNR: "Statul nu vede vilele construite de oamenii fără venit. Luxul ne arată cât e de mare evaziunea!"

Luxul și mașinile de fiţe din București arată cât de mare este evaziunea fiscală. Declaraţia îi aparţine consilierului BNR, Eugen Rădulescu.

de Mădălina Ignat    |    08 Apr 2024   •   18:10

Consilierul BNR, Eugen Rădulescu acuză statul că nu vede "nici măcar viloaiele construite de oameni care n-au niciun fel de venit".

Eugen Rădulescu a vorbit despre diferența foarte mare care există între cei care sunt corecți și își plătesc taxele și impozitele la timp și cei care nu o fac.

Consilierul BNR a spus că cei din urmă își permit lucrul acesta și asta pentru că au cunoștințe în ceea ce îi privește pe cei care lucrează la stat și care sunt în funcții bine puse, astfel că aceștia sunt protejați.

De asemenea, Eugen Rădulescu, cel care îl consiliază pe Mugur Isărescu a vorbit despre cei care se află în poziții cheie, în locurile de muncă de la stat, nu îi verifică pe aceștia, motiv pentru care, spre exemplu anul trecut ar fi trebuit să încaseze statul, 9,7 miliarde de euro, lucru care nu s-a întâmplat.

Vorbim de 2% din PIB-ul României.

Tot Eugen Rădulescu a vorbit despre vilele construite în diferitele zone ale țării și despre mașinile de lux. Aceste bunuri ar putea proveni din fraude.

"Instituțiile statului nu văd nici măcar vilele, viloaiele care sunt construite peste tot. Avem o grămadă de oameni care n-au niciun fel de venit, dar au asemenea imobile”, a spus consilierul BNR.

Eugen Rădulescu unul dintre cei cinci consilieri personali ai guver­na­torului BNR Mugur Isărescu, a fost în trecut şi director al Direcţiei de politici monetare din cadrul BNR (în perioada 1990-1996, iar ulterior director al Direcţiilor de audit și stabilitate financiară.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close