Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv UDMR a boicotat votul din Parlament pentru șefia ANRE. Maghiarii, scoși din funcții bănoase

UDMR a boicotat votul din Parlament pentru șefia ANRE. Maghiarii, scoși din funcții bănoase

Aleșii maghiari nu au participat la ședința de plen, organizată pentru alegerea noului șef al ANRE, revoltați că pierd postul de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, deținut timp de cinci ani.

UDMR a boicotat votul din Parlament pentru șefia ANRE. Maghiarii, scoși din funcții bănoase
Sursa foto: Hepta Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2023   •   17:07

Miercuri, liderii maghiari au părăsit plenul reunit la votul pentru noua șefie a ANRE, fiind revoltați din cauza faptului că PSD și PNL și-au împărțit posturile importante.

Revolta UDMR ar putea să ducă la ieșirea partidului de la guvernare, deși această variantă nu ar fi susţinută de PSD, spun surse politice, pentru Antena 3 CNN.

În mod normal, coaliția de guvernare ar trebui să continue alături de cei de la UDMR, după rotația premierilor.

Surse politice spun că PNL și-ar dori ca UDMR să fie înlăturat de la guvernare, motivul fiind acela că relația dintre cele două partide a devenit tensionată.

Citește și: România sigilează la graniță TIR-urile care vin din Ucraina | Deciziile ministrului Agriculturi

Mai mult, PNL ar vrea să le ia celor de la UDMR, potrivit surselor noastre politice, Ministerul Mediului.

Pe de altă parte, PSD nu concepe o astfel de variantă și spune că ministerele conduse de UDMR vor rămâne la fel și după rotație.

Pentru funcția de vicepreședinte ANRE, în locul lui Zoltan Nagy-Bege (UDMR), a fost ales, la propunerea PSD, Gabriel Andronache, cu 263 de voturi „pentru” şi şase voturi „împotrivă”.

×
Subiecte în articol: UDMR rotativa PSD PNL
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close