Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Detalii halucinante în cazul morții sponsorului lui Traian Băsescu

Exces de putere: Detalii halucinante în cazul morții sponsorului lui Traian Băsescu

Exces de putere: Detalii halucinante în cazul morții sponsorului lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
28 Apr 2017   •   21:20

Oana Zamfir a prezentat, la Exces de putere, de la Antena 3, noi dezvăluiri în legătură cu moartea suspectă a afaceristului Florian Anghelescu, sponsorul lui Traian Băsescu în campanie, în martie 2006, când a fost găsit mort în subsolul vilei sale.

Despre relația dintre Florian Anghelescu și fostul președinte Traian Băsescu a scris inclusiv Dan Radu Rușanu, fost președinte ASF, care evocă inclusiv episodul genții cu un milion de dolari, sponsorizare pentru campania electorală împotriva lui Adrian Năstase.

Dan Radu Rușanu a povestit că Florian Anghelescu a venit la el cu o geantă de bani pe care avea de gând să-i investească în campania dreptei, care îl avea candidat la prezidențiale pe Theodor Stolojan. Pentru că nu putea ajunge la Stolojan, Anghelescu a fost îndrumat către Traian Băsescu, șef de campanie la acea vreme.

Potrivit lui Rușanu, la scurt timp după întâlnirea cu Băsescu,  fostul președinte i-ar fi spus lui Rușanu ca i-a trimis un om de valoare pe care ar dori să îl mai vadă.

Interesant este că, după instalarea lui Traian Basescu la Cotroceni, soția lui Anghelescu, Stana Anghelescu, a fost numită consilier prezidențial, deși nu o recomanda nimic special pentru o asemenea funcție.  Presa vremii scrie că Stana Anghelescu a fost forțată să demisioneze chiar de către Băsescu, după s-ar fi aflat că și-a susținut soțul, la ANAF, într-o cauză care privea firma acestuia.

Băsescu, în 2005: Anghelescu își va primi factura minciunii

"Un personaj se numeste Dorin Iacob, care pe toate drumurile spune ca este consilierul presedintelui, ceea ce nu este adevarat. La fel se comporta si domnul Anghelescu (sotul fostei consiliere prezidentiale - n.n.), ce incearca sa-si creeze un sistem de protectie, afirmand in toate anturajele prin care circula ca impreuna cu presedintele stabileste schimbari din functii, puneri sub urmarire penala, etc. Si ca ei mai sunt destui. Mai devreme sau mai tarziu isi vor primi factura minciunii", declara Traian Băsescu, în 2005, cu puțin timp înainte ca anchetatorii să-i deschidă lui Florin Anghelescu mai multe dosare pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Misterul morții lui Florian Anghelescu 

Fiul afaceristului mort: Era fricos de boală și de moarte. Nu cred că s-a sinucis

La 11 ani de la moartea lui Florian Anghelescu, fiul acestuia, Marius Anghelescu, a declarat pentru Antena 3 că tatăl lui nu s-ar fi sinucis pentru că nu avea motive să facă acest lucru. 

”Un om cu două case mari în construcție și cu o afacere bună nu putea să se sinucidă peste noapte”, a spus fiul acestuia.

Acesta a dezvăluit la Antena 3 că inclusiv menajera care l-a găsit pe tatăl lui mort, în subsolul casei, a dispărut.

 

×
Subiecte în articol: dan radu rusanu Exces de putere
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close