Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Pesedist de vârf lipit la banii de dreapta

Exces de putere. Pesedist de vârf lipit la banii de dreapta

Un lider de vârf al democraților care în vreme ce propovăduiește discursuri de opoziție găsește timp și resurse pentru a se cupla la banul public. Este vorba de Vasile Dîncu, președinte al Consiliului Național al Partidului Social Democrat, care nu de mult, la finalul anului trecut, a reușit perfomanța de a semna un contract cu Guvernul de dreapta.

Exces de putere. Pesedist de vârf lipit la banii de dreapta
de Gabriel Dano    |    19 Feb 2021   •   22:44

"E drept, la vremea aceea, tocmai se schimba Guvernul Orban cu Guvernul Cîțu, dar nu este nicio problemă, semnătura e semnătură, onoarea e onoare liberală. Contractul merge mai departe. Ca urmare, domnul Vasile Dîncu primește pentru Metro Media Transilvania bani ca să facă un studiu extraordinar de important, un studiu despre turismul identitar.

Important, cred, foarte util, mai ales că acest stadiu este parte dintr-o analiză mai amplă în legătură cu turismul din România. Munca, probabil, că este una intensă, pentru că se intinde pe șapte săptămâni și pentru asta primește în jur de 150.000 de lei firma domnului Dîncu, mai exact a doamnei Dîncu, pentru exact în ianuarie 2021 domnul Dîncu se extrage și trece în locul domniei sale doamna Maria, soția președintelui Consiliului Național al Partidului Social Democrat.

Afacerea în discuție a fost inițiată de către Secretariatul General al Guvernului în plină campanie electorală pentrru alegerile parlamentare, mai exact în data de 24 noiembrie 2020, când autoritatea contractantă era condusă de actualul parlamentar PNL Antonel Tănase, iar Guvernul era încă “patronat” de Ludovic Orban. Atunci, SGG a anunțat că dorește să achiziționeze servocii de cercetare cantitativă privind turismul identitar din România, în cadrul Programului “Analiza, eficientizarea și actualizarea cadrului legal în domeniul turismului”, finanțat prin programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA). Pentru acest demers, Guvernul era dispus să pună la bătaie nu mai puțin de 300.000 de lei fără TVA, pentru organizarea unei selecții de oferte, prin procedură simplificată.

Interesant este că, dacă intenția achiziției acestor studii de piață a fost manifestată, oficial, cu două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, termenul limită de depunere a ofertelor, dar și deschiderea acestora au fost stabilite pentru a doua zi după scrutinul legislativ, în data de 7 decembrie, la ora 15.00. Între timp, Orban a plecat de la Palatul Victoria, apoi a plecat și Antonel Tănase, s-a instalat un Guvern nou, condus de Florin Cîțu, iar, în data de 5 februarie 2021, contractul, cu numărul 43/2021, a fost atribuit, pentru suma de 152.900 de lei fără TVA, respectiv 181.951 de lei cu TVA inclusă (37.132,8 euro) companiei Metro Media Transilvania Studii Sociale Sondaje Marketing și Publicitate SRL, din Cluj-Napoca.

 Cum a ajuns compania în posesia social-democratului

Conform datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), firma care va realiza studiul de piață pentru Secretariatul General al Guvernulii avea, în 25 iulie 2007, trei asociați persoane fizice. Este vorba despre Maria Semeniuc, Emil Dănilă și Septimiu Alexandru Suciu. Acesta din urmă este nimeni altul decât patronul companiei care a realizat un sondaj pentru CSM, despre care “Jurnalul” a scris săptămâna trecută, și care s-a angajat ca expert la Primăria Aiud.

Continuarea, pe Jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: Exces de putere
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close