Antena 3 CNN Actualitate Poliția Capitalei: Ilie Năstase a refuzat să sufle în etilotest, drept pentru care a fost utilizată forța

Poliția Capitalei: Ilie Năstase a refuzat să sufle în etilotest, drept pentru care a fost utilizată forța

Poliția Capitalei: Ilie Năstase a refuzat să sufle în etilotest, drept pentru care a fost utilizată forța
de S.T.    |    25 Mai 2018   •   21:55

Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, a declarat vineri la Antena 3 că Ilie Năstase a refuzat să sufle în etilotest, drept pentru care a fost utilizată forța.

„Ilie Năstase a fost încătușat la a doua oprire. În momentul în care cei doi polițiști i-au făcut semn regulamentar de oprire, a oprit. În momentul în care i s-a cerut să prezinte documentele, persoana a părăsit locul fără încuviințarea polițiștilor. Primul echipaj de polițiști a plecat în urmărirea autovehiculului și concomitent a solicitat sprijin de la ceilalți colegi care se aflau în proximitate. De aceea, avem în imagini mai mulți polițiști. Pentru că vorbim de a doua oprire. Din datele pe care le avem până în prezent, persoana a adresat cuvinte injurioase și a avut un comportament violent din punct de vedere verbal. În această situație, conducătorul auto a fost sancționat cu amendă de 1.000 de lei cu privire la adresarea de expresii injurioase. A refuzat să sulfe în etilotest, nu a prezentat documentele, drept pentru care a fost utilizată forța. Persoana a fost mobilizată, introdusă în autospeciala de poliție și condusă la IML pentru recoltarea de probe biologice. La acel moment, la solicitarea polițiștilor, a suflat în etilotest. În momentul încătușării se simțea. Colegii au solicitat testul, pentru că se simțea un puternic miros de alcool”, a declarat Diana Sarca.

Tenismanul Ilie Năstase a ajuns la Poliţie după un scandal cu poliţiştii vineri dimineaţă, pe Şoseaua Nordului din Capitală, fiindu-i deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. La rândul său, Ilie Năstase acuză poliţiştii că au fost agresivi cu el atunci când i-au cerut să sufle în aparatul alcooltest, spunând că l-au tras cu forţa din maşină şi l-au trântit la pământ pentru a-i pune cătuşele.

Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close