Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Antreprenoriatul şi sportul, mână în mână către succes | Income Summer Edition

Antreprenoriatul şi sportul, mână în mână către succes | Income Summer Edition

Ne naștem leaderi sau devenim? Unii ar spune că ține de noroc sau de talent să ajungi acolo. La noi în emisiunea cu numărul 3, răspunul unanim a fost că toți ne naștem cu un set de abilități, însă doar prin educație ele pot să și “producă efecte”.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Aug 2023   •   11:32

Talentul și norocul cresc și ele exponențial cu munca depusă. Așa că întrebarea la care a trebuit să găsim răspuns ulterior a fost: cine și cum ne pune la lucru abilitățile preluate transgenerațional pentru a obține rezultate mărețe? Educația antreprenorială și educația prin sport sunt două dintre elementele care stau la baza piramidei unei națiuni sănătoase și a unor generații viitoare care pot rescrie istoria unei țări.

De fapt, nici măcar nu contează istoria, ci noul mindset cu care se va scrie viitorul României, prin adulți mai responsabili, mai deschiși la minte, mult mai organizați și mai ancorați în realitate, viitori adulți născuți cu digitalul scris în ADN-ul lor și viitori adulți care vor scăpa de mentalitatea de supus (al unui sistem, al unui șef-dictator, al stereotipiilor acceptate de mase etc).

Citeşte şi: Lipsa de răbdare a tinerilor, unealtă sau piedică? | Income Summer Edition

Am povestit mult pe subiect, în episodul 3, alături de Nicoleta Munteanu, fondatoarea Kids in business, dar și femeia care a reușit să introducă pentru prima data în programa școlară educația antreprenorială, și alături de unul dintre cei mai mari baschetbaliști pe care i-a dat România, Virgil Stănescu, acum implicat și el în multe proiecte manageriale pe zona de sport și de conștientizare a importanței sportului în viața celor mici și nu numai.

Nu ratați așadar un nou episod din Income Summer Edition, un serial format din 7 ediții speciale, cu 7 întâlniri definitorii pentru viitorul tinerilor, al antreprenoriatului și al României, în general. Avem 7 rude de discuții cu leaderi, mentori, personalități de top în domeniile lor. Sunt modele ale căror povești inspiră, motivează și, totodată, definesc ce este mai bun în țara în care trăim.

Nicoleta MUNTEANU este Managing Partner la Euro INSOL, companie ce activează pe piața de insolvență din România, care de mai bine de o decadă își menține poziția în top 3 cele mai mari companii de insolvență din țară. Este de profesie avocat, mediator și expert în insolvență, Antreprenor de 23 de ani și fondator KIDS IN BUSINESS, primul program de educație antreprenorială pentru copii predat în școala primară după semnarea „Pactului pentru Educație Antreprenorială” în anul 2019 între Ministerul Educației și Cercetării, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin și Federația Patronală Petrol și Gaze. Este vicepreședinte CONAF, Ambasador și Mentor al Antreprenoriatului Feminin, distincții oferite de către Comisia Europeană în anul 2010 și respectiv 2011.

Virgil Stănescu este în prezenti președinte Sports HUB Romania si Vice-presedinte CEOs Clubs România. A fost timp de zece ani căpitanul echipei Naționale a României și a fost de cinci ori desemnat drept cel mai bun jucător de baschet român. Cu o carieră impresionantă, Virgil a jucat baschet la cel mai înalt nivel din Europa, cu apariții în Euroliga, Euro Cup și EuroChallenge. După cariera sa sportivă, a rămas implicat in baschet, preluând rolul de președinte al echipei Steaua CSM EximBank și a fost de asemenea ales vicepreședinte al Federației Române de Baschet. Este absolvent al Universității din Alabama de Sud, unde a fost recent indus în “Hall of Fameul” universitatii. Virgil deține un masterat în integrare economică europeană de la Universitatea de Arte și Științe „Gheorghe Cristea”, un masterat în Leadership și Management de la Universitatea Northumbria (Marea Britanie) și o diplomă de coaching de la Școala Națională de Coaching „ANS”.

Adrian Maniutiu face parte din echipa Antenelor de peste 11 ani, unde este realizatorul emisiunii INCOME, la Antena3CNN, din vara anului 2012. Este Ambasador al Antreprenoriatului, în cadrul proiectului european "Antreprenor 2020-2022", s-a născut la Cluj-Napoca în 1979 și a studiat business și marketing în Germania si Romania, la Cluj. A lucrat în domeniul investițiilor și în dezvoltare imobiliară, iar cu 10 ani in urmă a fondat PhotoMedia – transformată ulterior în EM360 GROUP – o agenție în expansiune, cu o echipa de peste 15 oameni, concentrată pe marketing-ul creativ, producții media, strategii de comunicare și management reputațional. Acumuland o experiență diversa în televiziune, atât din poziția de realizator TV și prezentator, cât și din cea de co-producător și dezvoltator de formate, în 2019 a lansat EM360 Studio – un canal web-TV care se concentrează pe seturi de producții premium din sfera de infotainment, business și talk. Din 2023 se implica si proiecte de venture din zona de automatizare si inteligenta artificiala.

×
Subiecte în articol: Income Summer Edition
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close