Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei FUNERIU, DIPLOMA DE BACALAUREAT!

FUNERIU, DIPLOMA DE BACALAUREAT!

FUNERIU, DIPLOMA DE BACALAUREAT!
11 Iul 2011   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU

Ministrul Daniel Funeriu este un mincinos. Aceasta este o afirmaţie pe care ne-o asumăm. Vineri seară i-am cerut, timp de o oră şi jumătate, să răspundă la o întrebare: a luat bacalaureatul după ce a picat proba scrisă şi a trecut proba orală? Am precizat, în repetate rânduri, că avem această informaţie de la un telespectator şi că este normal să o verificăm direct la sursă. În timpul emisiunii, liderul sindical Anton Hadăr a avut o discuţie cu Funeriu care a refuzat să comenteze subiectul şi ne-a trimis să vorbim cu profesorii lui de la Strasbourg. Îi trimitem la liceul Pontonniere din Strasbourg pe toţi cei care s-au grăbit să ne acuze că nu suntem "deontologi". Inclusiv pe subalternii lui Funeriu şi pe colegii de partid. Să afle ei ce note a obţinut ministrul la bac. Nu vor afla din simplul motiv că nu se poate. Informaţii despre notele ministrului şi ale oricărui alt fost elev de acolo se pot obţine numai cu acordul ministrului sau la cererea unui judecător sau procuror. Aşa ni s-a spus nouă şi vă vom prezenta în această seară şi răspunsul oficial al liceului. Deci ministrul a indicat deliberat o pistă falsă. A minţit.

Ministrul Daniel Funeriu este un mincinos. A afirmat că falsificăm acte, că falsificăm România de 20 de ani. Mai întâi, îi aducem la cunoştinţă că Antena 3 a împlinit 6 ani acum câteva săptămâni. Apoi îi reamintim că ne-am păstrat de la bun început, în emisiunea de vineri, rezerva asupra documentului trimis pe mail de un telespectator. I-am precizat insistent provenienţa. Nu am făcut altceva decât să ÎNTREBĂM ce-i cu atâta mister în jurul unei banale diplome de bacalaureat pe care oricine o are într-un sertar acasă. Treaba jurnalistului este să întrebe. Nu să aprobe. Cum îşi permite ministrul Funeriu să ne acuze că falsificăm acte? Cum îşi permite să propage în spaţiul public ideea că noi am susţinut că nu şi-a luat bacalaureatul? Noi l-am întrebat dacă şi în ce condiţii şi-a luat bacalaureatul. Este o diferenţă fundamentală între afirmaţie şi întrebare. El a afirmat că noi am falsificat acte în timp ce noi i-am pus o întrebare. Ceea ce vom face şi pe viitor. Pentru că ministrul educaţiei nu ne-a lămurit. A răspuns, cu 14 ore întârziere, că şi-a luat bacalaureatul din prima sesiune cu note suficient de mari. A-şi lua bacul în prima sesiune putea să însemne şi că a fost nevoit să susţină proba orală după ce a picat scrisul. Iar între "am trecut de bac cu brio" cum i-a spus reporterului nostru acreditat pe educaţie şi "am luat note suficient de mari ca să fiu admis în prima rută de studii" e, totuşi, o mare diferenţă. Scrisoarea oficială de la liceu spune, între altele, că profesorii şi-l amintesc ca pe un elev foarte bun. Faptul că poţi fi ţinut minte ca un elev strălucit la chimie nu-l exclude pe acela că e posibil să fi avut probleme la matematică, să zicem. Sau la muzică. Sau la sport.

Să fim bine înţeleşi, nu credem că ministrul Funeriu este un semianalfabet. Şi nici nu susţinem că lista trimisă de telespectator este una reală, nu am băgat mâna în foc pentru ea nici vineri. Însă reacţiile ciudate ale ministrului, reticenţa lui de a face public, de mai bine de 2 ani, un document banal, acuzaţiile şi încercarea lui de a prezenta faptele din emisiune altfel decât au fost, ne fac din ce în ce mai curioşi. Vrem să vedem diploma de bacalaureat a lui Funeriu. Îi solicităm să o prezinte. Şi să o echivaleze în România. Vom fi primii care se vor bucura să afle că au un ministru al Educaţiei cu acte în regulă.

Cât despre decizia PDL de a nu-şi mai trimite oamenii la Antena 3, probabil că aşteptau demult pretextul să o facă. Când se vor decide că au ceva de spus şi destul curaj ca s-o facă îi aşteptăm, ca de obicei, La Ordinea Zilei.

Pina atunci ne face placere sa discutam cu Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, Victor negrescu, vicepresedinte al departamentului de Afaceri Europene PSD, Niels Schnecker, Horea Uioreanu, deputat PNL,

La ora 20, ni se vor alatura prof Andrei Marga, rectorul Universitatii BB, Cluj si prof Gheorghe Radulescu, pres Agentiei pentru asigurarea calitatii educatiei..

 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close