Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN 30.000 de mii de oameni au vizitat Biserica Neagră din Braşov luna trecută. E cel mai mare număr de turişti din ultimii ani

30.000 de mii de oameni au vizitat Biserica Neagră din Braşov luna trecută. E cel mai mare număr de turişti din ultimii ani

Cea mai mare orgă mecanică din ţară, colecţia de covoare anatoliene lucrate manual, pictura murală Fecioara cu pruncul, dar şi povestea care se întinde pe mai bine de şase sute de ani, fac din Biserica Neagră principalul punct de atracţie al Braşovului. În căutarea atmosferei inedite pe care biserica în stil gotic îl oferă, peste 30.000 de turişti i-au trecut pragul luna trecută.

30.000 de mii de oameni au vizitat Biserica Neagră din Braşov luna trecută. E cel mai mare număr de turişti din ultimii ani
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Aug 2021   •   22:54

Turiștii sunt întâmpinați în fiecare seară cu ambianța muzicii de orgă, care răsună dumnezeiesc. Orga barocă este în perfectă stare de funcţionare şi este singura din ţară care are 4000 de tuburi.

"Arhitectura gotică este spectaculoasă şi întotdeauna merită să intri în această biserică şi să savurezi această atmosferă nemaipomenită. Dar şi ca dotări şi ca patrimoniu cultural deţinut de Biserica Neagră este fabuloasă", a spus Frank Ziegler, administrator Biserica Neagră, în reportajul difuzat la News Hour With CNN.

Impresionant este și turnul cu clopotul cel mare, din bronz masiv, realizat în 1858, la Cluj.

"Vedem ca de exemplu pe această faţă, emblemele, simbolurile credinţei, ochiul lui Dumnezeu, Biblia", adaugă administatorul.

Covoarele turceşti, din Anatolia, peste 200 de bucăți, făcute manual din lână vopsită și înnodată, au impodobit de-a lungul timpului amvonul, orga și stranele bisericii.

Pictura murală a Fecioarei Maria, alături de pruncul Iisus și de sfintele Ecaterina și Barbara, a rezistat marelui incendiu din 1689.

Indiferent de vârstă, vizitatorii bisericii pleacă încântaţi de ceea ce au văzut ori au ascultat.

În anul 1689, într-un incendiu devastator, biserica a fost aproape distrusă. Până atunci numele ei era Biserica Sfânta Maria, dar după incendiu toată lumea îi spunea Biserica Neagră, iar numele i-a fost schimbat.

Reconstrucția bisericii a durat 6 ani. Interesat este că în clădirea de lângă biserică, lemnul de tavan, vechi de sute de ani, nu a ars. Acolo se află acum magazinul de suveniruri al bisericii. 
 


 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close