Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Tot mai mulți angajați români își iau pachet de acasă, din cauza prețurilor. Prețul mesei de prânz la birou

Tot mai mulți angajați români își iau pachet de acasă, din cauza prețurilor. Prețul mesei de prânz la birou

Masa de prânz a devenit tot mai scumpă pentru angajații din România. Prețurile piperate i-au făcut pe tot mai mulți coporatiști să își iau pachet de acasă.

Tot mai mulți angajați români își iau pachet de acasă, din cauza prețurilor. Prețul mesei de prânz la birou
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    23 Mai 2024   •   18:30

Cantinele au ridicat prețurile la meniuri cu cel puțin 15%. Și cum doar jumătate dintre angajații din țară primesc tichete de masă, restul sunt nevoiți să își plătească prânzul din propriul buzunar.

Dacă în anii trecuți, angajații puteau mânca, la o cantină din București, cu 22 de lei, o ciorbă și felul doi, acum aceeași bani ajung doar pentru un singur fel de mâncare.

Meniul zilei s-a scumpit cu 15% față de anul trecut și a ajuns 28 de lei. Însă pe la ora 13:00 oferta se încheie, iar clienții cumpără mâncare mai scumpă. 

50% dintre salariații din țară primesc din partea angajatorului tichete de masă cu o valoare maximă de 40 de lei pe zi. Restul trebuie să își achite prânzul din propriul buzunar.

La un calcul simplu, asta înseamnă că angajații cheltuie lunar în jur de 660 de lei doar pentru masa de prânz. Astfel, cei care câștigă minimul pe economie ajung să dea mai bine de un sfert de salariu doar pe prânz, iar cei care au o lefă de 5.000 de lei, adică un salariu mediu, dau 13% din ceea ce câștigă doar pe mâncare. 

Nici comanda la restaurant nu mai este convenabilă pentru că şi acolo preţurile sunt mai mari cu 12% faţă de anul trecut.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Prima apariției a prințesei Kate după ce a fost diagnosticată cu cancer
x close