Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Vremea se schimbă radical în România. ANM a emis două atenționări de cod galben de vreme rea. Cum arată prognoza meteo pentru weekend

Vremea se schimbă radical în România. ANM a emis două atenționări de cod galben de vreme rea. Cum arată prognoza meteo pentru weekend

Vremea se schimbă radical în România. Canicula este urmată de furtuni şi ploi torenţiale. Mai bine de jumătate din ţară este deja sub cod galben, iar meteorologii spun că se vor înregistra până la 70 de litri pe metrul pătrat. În plus, temperaturile vor scădea brusc în acest weekend.

Vremea se schimbă radical în România. ANM a emis două atenționări de cod galben de vreme rea. Cum arată prognoza meteo pentru weekend
Sursa foto: Facebook Adrian Dafinoiu
de Claudia Popovici    |    16 Sep 2022   •   19:47

"În intervalul următor vorbim şi în ţară la noi de fenomene specifice instabilității atmosferice. Avem în vigoare două mesaje de atenționare cod galben.

Unul este până mâine la orele 12:00 şi vizează mare parte din vestul sud-vestul, centrul şi estul ţării. Aici așteptăm local cantități de peste 25-30 de l/mp, izolat peste 40-50l/mp, de asemenea intensificări ale vântului şi nu este exclus să apară şi grindina. 

Un al doilea mesaj de atenționare de cod galben este pentru întreaga ţară începând de mâine de la ora 12:00 până duminică ora 20:00.

În partea de nord şi centru, precum şi în zonele de munte așteptăm cantități mai mari de apă 25-30 de l/mp, izolat nu este exclus să se depășească chiar 60 de l/mp, iar în regiunile sud şi sud-estice averse cu caracter torențial, descărcări electrice, iar pe suprafețe mici nu excludem vijeliile şi grindina.

De interes va fi vântul care va începe să se intensifice în mai toate ţara. Viteze mai mari va avea în sud, în est şi în centru.

La rafală va fi 55-75km/h, iar pe crestele montane de peste 85-100km/h.

Acest mesaj se va încheia duminica seara, iar intensificările vor şi pe tot parcursul zilei", a precizat Meda Andrei, meteorolog în cadrul ANM, în emisiunea News Hour with CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM meteo cod galben
Parteneri
Hidroelectrica, anunţ privind indexul pe luna septembrie 2023
x close