Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Anticiclonul Cerberus face ravagii în Europa. Este alertă roșie de caniculă în Italia, Spania şi Grecia

Anticiclonul Cerberus face ravagii în Europa. Este alertă roșie de caniculă în Italia, Spania şi Grecia

Valul de căldură denumit "Cerberus" sufocă sudul Europei. Recordul absolut de temperatură ar putea fi doborât săptămâna viitoare, spun meteorologii.

de Ioana Mircea    |    14 Iul 2023   •   18:36

Au fost emise alerte meteorologice de caniculă în Insulele Canare din Spania, în Italia, Cipru şi Grecia sau Turcia. Guvernele şi angajatorii sunt presaţi să facă mai mult pentru a proteja lucrătorii expuşi la soarele arzător.

În Italia, temperaturile au ajuns în unele zone la 48 de grade Celsius. A fost emisă o avertizare de alertă roșie pentru 10 orașe, inclusiv Roma, Bologna și Florența.

Meteorologii spun că la Roma s-ar putea ajunge până la 46 de grade, temperatură care nu s-au înregistrat niciodată în Italia.Autoritățile italiene au recomandat deja ca bătrânii să nu iasă din case și să folosească aerul condiționat acolo unde sunt.

Citește și: Anticiclonul Cerberus aduce un val de caniculă mortală! Temperaturile vor ajunge la 48 de grade Celsius, în Europa

În Grecia, mai mulţi turişti au ajuns la spital în Atena, după ce au petrecut timpul pe o barcă, la peste 40 de grade celsius. Crucea Roșie elenă a instalat corturi mari de umbră pentru a proteja mulțimea și distribuie mii de sticle de apă gratuite în capitală. Datorită acestor temperaturi foarte ridicate, există și un risc crescut incendii de vegetație, de aceea circulația în păduri a fost interzisă.

Acropola din Atena a fost închisă astăzi între orele 12.00 și 17.00. Dimineața, un turist a suferit un ușor atac de căldură în timp ce vizita Acropola din Atena. A fost transportat la spital, dar nu este în pericol, au anunțat serviciile de urgență.

A fost interzis ca serviciile de livrare de pizza și alte servicii de livrare să își trimită angajații pe străzi în timpul orelor sufocante de prânz. Angajații de la stat au fost îndemnați să lucreze de acasă, dacă este posibil. În plus, orașele și municipalitățile din Grecia au deschis clădiri cu aer condiționat pentru ca cetățenii să se poată adăposti de căldură. 

Condiții similare predomină în Cipru. Termometrele din Nicosia au indicat astăzi 43 de grade Celsius, a anunțat radioul insulei.

70.000 de apeluri, la serviciul de asistență telefonică pentru persoanele afectate de căldură, în Spania

Pe de altă parte, Spania este sufocată de zile în șir de temperaturi de până la 45 de grade Celsius în timpul zilei şi peste 26 noaptea. Guvernul regional din Andaluzia a inițiat un serviciu de asistență telefonică pentru persoanele afectate de căldură, care a primit aproape 70.000 de apeluri de la deschiderea sa la începutul lunii. Iar în regiunea Extremadura, temperatura de la suprafața pământului a atins 60 de grade Celsius.

În Turcia, valul de căldură toridă este aşteptat să se intensifice în zilele următoare, afectând zone vaste de-a lungul coastei mediteraneene, precum şi regiunile Marii Egee şi Marmara. Aici, temperaturile vor urca cu până la 10 grade celsius peste normele sezoniere. Experții au avertizat că în această vară s-ar putea înregistra cele mai ridicate temperaturi sezoniere înregistrate în unele părţi ale lumii.

Caniculă în Europa, Acropolele grecești se închid din cauza căldurii caniculare ATENA (MEDIAFAX) -

×
Subiecte în articol: canicula anticiclon cerberus
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close