Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sătui de frigul din clase, elevii unei școli din Mehedinți au strâns bani pentru o centrală termică

Sătui de frigul din clase, elevii unei școli din Mehedinți au strâns bani pentru o centrală termică

Elevii și profesorii unei școli din Mehedinți au luat inițiativa pentru a cumpăra o centrală termică.

Sătui de frigul din clase, elevii unei școli din Mehedinți au strâns bani pentru o centrală termică
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Dec 2022   •   19:55

Cu mic cu mare au pus mână de la mână și au organizat un târg de Crăciun, iar banii strânși vor fi folosiți pentru încălzirea claselor.

La școala din Vlădaia, județul Mehedinți, învață  162 de elevi și 15 preșcolari.

În unitatea de învățământ există două centrale, însă din cauza suprafețelor mari care trebuie acoperite, sistemele de încălzire nu fac față, așa că de câțiva ani, elevii tremură în bănci.

Cu ajutorul unui ONG școala din Vlădaia a pus la punct un proiect care a pus la punct un proiect care să aducă fonduri pentru o nouă centrală. 

Într-un proiect menit să aducă fonduri, în curtea unității de învățământ.

”Au participat un număr foarte mare la târgul de Crăciun, au cumpărat obiectele făcute de copii și cu ajutorul nostru bineînțeles. Și în continuare sperăm ca necesitatea aceasta cu căldura din școala noastră să se rezolve”, a declarat Viorica Tutunaru, profesor școala Buzescu.

Conform unui studiu, un sfert din școlile din România, utilizează sobele ca principală sursă de încălzire, copiii învățând în unele ierni friguroase, cu geaca pe ei, în spațiile cu geamuri vechi prin care șuieră vântul.

×
Subiecte în articol: mehedinti
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close