Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Căldură infernală și fenomene extreme. Avertismentul climatologului ANM: ”Vor fi probleme mari cu resursele de apă”

Căldură infernală și fenomene extreme. Avertismentul climatologului ANM: ”Vor fi probleme mari cu resursele de apă”

Anul trecut a fost cel mai călduros an din istorie. Anul acesta sunt temperaturi record înregistrate peste tot în lume, de peste 50 de grade Celsius. Meteorologii numesc acest val de căldură extremă cel mai agresiv înregistrat vreodată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2023   •   18:58

Președintele Organizației Mondiale a Sănătății a transmis un mesaj prin care spune că acest val de căldură extremă pune presiune pe sistemele sanitare din întreaga lume, pentru că din ce în ce mai mulți oameni au nevoie de îngrijiri medicale.

Anul acesta, 2023, are toate șansele să doboare recordurile stabilite anul anterior.

Devine Europa de nelocuit pe timpul verii?

”Vorbim, mai ales, de Europa de Sud, dar până la Europa, sunt alte zone care deja în clima prezentă au probleme mari legate de stresul termic, țări din jurul Golfului Persic sau din America Centrală și America de Sud, din Africa, în general, din Asia de Sud, au probleme mult mai mari 

În Europa, în schimb, vor fi probleme mari legate de resursa de apă, mai ales în Sud, și, legat de acest lucru, de agricultură, în ipoteza că nu se reduc emisiile și mergem cu scenariul în care nu facem nimic pentru a limita efectele încălzirii globale”, a explicat climatologul Roxana Bojariu, la News Hour with CNN.

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close