Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Preţul unei zi de camping în România | Soluţii pentru vacanțe de neuitat în natură, la munte sau la mare

Preţul unei zi de camping în România | Soluţii pentru vacanțe de neuitat în natură, la munte sau la mare

Campingul cu rulota a devenit o activitate tot mai căutată de români, iar domeniul se dezvoltă în mai multe zone din ţară. Este soluția unei vacanțe de neuitat în natură, la munte sau la mare, iar preţurile sunt accesibile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mai 2024   •   19:02

România este printre cele mai ieftine țări pentru a merge în camping, cu un preț mediu pe noapte de doar 17,23 euro. Prețul s-a majorat ușor față de anii trecuți. În 2022, un român plătea 15,42 euro pe noapte, în timp ce anul trecut prețul era de 15,63 euro pe noapte, potrivit datelor centralizate de camping.info.

Preţurile pentru o noapte de campare într-un parc de rulote nu sunt foarte mari, nici la noi, nici în alte ţări europene. Sigur că nevoile pot diferi de la persoană la persoană, însă experienţa poate fi unică de fiecare dată.

În întreaga Europă, prețurile pentru camping variază între 13 și 39 de euro pe noapte pentru doi adulți pe un loc, inclusiv vehicul, electricitate și taxe locale în sezonul de vârf. Comparativ cu anul precedent, prețurile campingurilor din Europa au crescut cu 4,45%.

România are peste 100 de campinguri omologate de Ministerul Turismului

Cele mai multe locuri special destinate se găsesc în Suedia şi Danemarca, dar turiștii pot găsi suficiente campinguri în ţări precum Austria, Belgia sau chiar Portugalia. Iar cumpărarea unei rulote nu este neapărat o corvoadă dacă o luați la mâna a doua.

"Când am luat-o până în pandemie am dat 6.000 euro.Banii investiți îi scoți în timp", spune un proprietar de rulotă. 

În România sunt peste 100 de campinguri omologate de Ministerul Turismului, cu diverse grade clasificare, de la cele care trebuie să aibă minimum cerut în autorizația de funcționare, adică toalete, până la cele care au toate dotările - grupuri sanitare cu dușuri cu apă caldă, curent electric, apă curentă, frigidere, loc special amenajat pentru grătar, spălătoare de vase și rufe, și care sunt similare campingurilor din occident.

"E o adevărată căsuță de vacanță, o căsuța pe roți", mai spune bărbatul

În România sunt oameni cu venituri cel puțin medii care practică turismul cu rulota și de multe ori cu studii superioare. Iar ei vor altceva de la o călătorie, adică liniște, natură şi un alt tip de socializare decât în stațiuni.

×
Subiecte în articol: camping autorulota
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close