Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum a ajuns prinţul Paul în Malta, pe banii Cavalerilor | Dezvăluiri exclusive

Cum a ajuns prinţul Paul în Malta, pe banii Cavalerilor | Dezvăluiri exclusive

Autointitulatul prinţ Paul al României va mai rămâne în puşcăria din Malta cel puţin până pe 14 mai. Este decizia de ultimă oră a magistraţilor de la Valletta, care au respins încă o cerere de eliberare pe cauţiune. 

de Carmina Pricopie    |    09 Mai 2024   •   18:20

Fugarul a fost capturat pe 28 aprilie, în timp ce se afla la o întâlnire cu membrii unei organizaţii care nu au nimic de-a face cu Cavalerii de Malta. Într-un interviu exclusiv pentru News Hour With CNN, şeful acestei organizaţii a povestit cum şi de ce a ajuns Prince Paul în Malta.

Aceasta este fotografia făcută autotintitulatului prinţ Paul la un eveniment la care a participat în capitala Maltei, la Valleta, cu câteva ore înainte să fie arestat, pe 28 aprilie. 

În fotografie, alături de Paul, este prinţesa Lia, încoronată şi cu un crucifix la gât. Fotografia a fost postată pe reţeaua de socializare de un italian, cu descrierea: "O seară foarte interesantă în Malta cu sora şi noul Mare Maestru al Cavalerului Maltei". 

Declaraţiile lui Paul al României din sala de judecată, unde a reclamat faptul că arestarea l-a umilit în faţa Cavalerilor de la Malta, i-a făcut pe adevăraţii cavaleri să reacţioneze. 

Aceştia au transmis oficial că fugarul român nu a fost niciodată invitat la evenimentele Ordinului. În realitate, Prince Paul a fost invitat în Malta de o altă organizaţie.

Trebuie să spunem că Organizaţia Corespondenților Diplomatici nu are nimic de-a face cu organizația Cavalerilor de Malta. Sunt două entități complet diferite.

Una cu o istorie de peste o mie de ani şi alta condusă de Cattello Marra. Un personaj cu un trecut dubios, care a profitat de dorinţa unora de a primi trofee şi de a purta uniforme cavalereşti. 

Într-un interviu exclusiv pentru News Hour With CNN, italianul a povestit cum a ajuns să-l cunoască pe unul dintre cei mai căutaţi români.

“În luna februarie m-a chemat acest cavaler al nostru care locuiește în Franța. Şi mi-a spus, Lello, dacă vrem să avem un nou protector, există o persoană care probabil că o poate face. Şi el mi-a spus că este Prințul Paul al României”, a declarat Cattelo Marra.

Catello Marra spune că i-ar fi cerut documentele şi deciziile instanţelor de la Paris care au respins cererea de extrădare a Statului Român şi, aşa crezând că nu i se va întâmpla nimic atunci când va ajunge în Malta, au programat evenimentul.

“Prietenul meu George a spus: "Bine, atunci îl invit să participe la ceremonie, să vadă cum decurge ceremonia". Şi apoi, dacă, imediat ce rezolvă restul problemelor, va fi de acord să ne ofere protecția lui, este în regulă, altfel vom alege pe altcineva”, mai precizează Catello Marra.

La ceremonie au fost prezenţi zeci de membri ai organizaţiei. Bărbatul spune că Paul nu a plătit niciun fel de cotizaţie şi nici nu a făcut o donaţie către organizaţie.

“El acum nu se află într-o situație financiară foarte bună, mai mult acum şi cu costurile juridice pe care le acoperă acum în Malta au făcut, să zicem, un mix de donații între cavaleri, pentru a plăti aceste cheltuieli legale pentru această problemă pe care prințul o are acum”, a dezvăluit Marra.

Joi, magistraţii maltezi i-au mai respins fugarului o cerere de eliberare pe cauţiune. Paul al României va rămâne în arest până pe 14 mai, când se va judeca extrădarea.

×
Subiecte în articol: printul paul Cattelo Marra
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close