Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cât de rău arată Cişmigiu şi Herăstrău, parcurile pentru care se ceartă Clotilde Armand şi Nicuşor Dan

Cât de rău arată Cişmigiu şi Herăstrău, parcurile pentru care se ceartă Clotilde Armand şi Nicuşor Dan

Șobolanii mei sunt din cauza mizeriei de la tine. Ba, șobolanii mei au venit de la gunoaiele tale din parcuri. Acesta este un dialog mai mult sau mai puţin imaginar între Nicuşor Dan şi Clotilde Armand. Cei doi îşi aruncă săgeți care, din păcate, nu nimeresc niciun șobolan.

Cât de rău arată Cişmigiu şi Herăstrău, parcurile pentru care se ceartă Clotilde Armand şi Nicuşor Dan
de Cristi Popovici    |    03 Aug 2021   •   19:10

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a spus că șobolanii au apărut din cauza gunoaielor de pe străzi şi Clotilde Armand, edilul Sectorului 1, vrea să îi demonstreze că nu-i aşa. Îi cere parcurile Herăstrău şi Cişmigiu, ca să îi arate că le poate administra mai bine decât el.

Mizerie, ruine... şi iar mizerie. Aşa arată cele două parcuri emblematice pentru Bucureşti - Cişmigiu şi Herăstrău. Primul este chiar la doi pași de primăria Capitalei.  
„Cum arata parcul? Oribil. Copiii mi-e scârba sa-i duc la locul de joacă. De 50 de ani nimic nu s-a schimbat în părculeţe", spune un bucureştean.

Parcul Cişmigiu arata deplorabil în acest moment. Nu s-au mai făcut investiții de ani de zile. Aleile sunt pline de gropi, iar o plimbare cu rolele sau cu bicicleta se poate sfârși oricând cu un accident. Iar băncuțele sunt vechi, rupte şi pline de mizerie.

 „Este, pur si simplu, ruinat, așa mi se pare. Arată ca al nimănui", spun bucureştenii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cişmigiu şi Herăstrău, parcurile pentru care se ceartă Clotilde Armand şi Nicuşor Dan

În 2019, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat modernizarea parcului pentru 10 milioane de lei. Când să se treacă la investiții, USR a blocat în instanţă amenajarea spațiului verde pe motiv că s-ar tăia copaci şi s-ar distruge monumente istorice.

De atunci, nu s-a schimbat nimic. Acum, parcul este din nou motiv de dispută. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi cere lui Nicuşor Dan să-i dea în administrare atât parcul Cişmigiu cât şi parcul Herăstrău, aflate acum la Primăria Generală, pentru a le moderniza.

„Eu am fost acum 20 de ani, arata bine parcul, dar acum e dezastru. Era ce să vezi. Acum nu ai ce să vezi. Toalete publice au fost dar le-au scos. Acum te ții ca n-ai ce face", a mai povestit cineva.

Malul lacului Herăstrău este plin de capcane pentru șobolani, puse de angajaţii primăriei, după ce oamenii s-au plâns de prezența în număr mare a rozătoarelor.  


Proiectul inițiat de Clotilde Armand prevede investiții totale de 170 de milioane de lei în cele două parcuri. În ultima perioadă, relațiile dintre Nicuşor Dan şi Clotilde Armand s-au tensionat mult, după ce primarul general a criticat-o pe Armand pentru criza gunoaielor din Sectorul 1.

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close