Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum a încercat Monica Macovei să afle dovezi din dosarul ei privind accidentul din Constanţa. Victima este încă în spital

Cum a încercat Monica Macovei să afle dovezi din dosarul ei privind accidentul din Constanţa. Victima este încă în spital

Antena 3 CNN a obținut în exclusivitate documentul prin care fostul ministru al Justiției Monica Macovei încearcă să afle dovezi din dosarul deschis în urma accidentului din Constanta, acolo unde a accidentat grav un motociclist.

Cum a încercat Monica Macovei să afle dovezi din dosarul ei privind accidentul din Constanţa. Victima este încă în spital
Sursa foto: Arhiva Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2022   •   20:43

Pensionarul MAI grav rănit în urma accidentului cu Monica Macovei este și acum pe patul de spital. Săptămâna trecută motociclistul am mai fost supus unor intervenții chirurgicale. Avocata sa a fost cea care a depus plângerea la Parchet împotriva fostului ministru al Justiției.

Tot avocata l-a reprezentat și în procesul deschis în civil, un dosar rescris de magistrați, prin care Monica Macovei voia să afle date din dosarul penal, a precizat apărător motociclistului.

De la accident, până acum, cu excepția faptului că Monica Macovei a primit o dovadă cu drept de circulație pe o perioadă limitată, pe care o tot prelungește, nu s-a mai întâmplat nimic.

Cum a încercat Monica Macovei să afle dovezi din dosarul ei privind accidentul din Constanţa. Victima sa este încă în spital 

Mașina acesteia a ajuns într-un service din Sectorul 4, iar anchetatorii așteaptă ca un medic legist să dea un verdict asupra numărului de zile de îngrijiri medicale. Nimeni nu a fost audiat, nici Monica Macovei, nici motociclistul, nici martorii.

La o lună și ceva de la accident, fostul ministru al Justiției a venit cu acțiune șoc. A dat în judecată atât Parchetul, care nu a mișcat o foaie în dosar, cât și partea vătămată, a cerut ca Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța se dispună efectuarea  unei expertize tehnice a mașinii pe care o conducea, viteza de deplasare, direcțiile de deplasare ale mașinii și motocicletei și prezentare accidentului așa cum a fost el descris de martorii din dosar și stabilit prin probele adunate de anchetatori.

În fața judecătorilor, Monica Macovei a susținut că mașina pe care o conducea este daună totală și că pentru plata despăgubirilor, asigurătorul a solicitat ce mai rămăsese din autoturism, astfel încât dacă ulterior anchetatorii vor dispune expertiză, nu se va mai putea face asta.

Avocatul motociclistului rănit a cerut respingere solicitării lui Macovei.

"Arată că prin cererea de asigurare, dovezi pe care a formulat-o reclamanta tinde să afle actele de urmărire penală care nu este publică, iar în ceea ce privește motivele pe care le invocă, în sensul că nu a fost audiată și nici persoana cu care se află mașină, aceste aspecte nu țin de dosar civil, ci de dosarul penal", spune avocatul

Parchetul a subliniat că pe parcursul cercetării la fața locului, Monica Macovei a fost prezentă, fapt care poate fi dovedit cu imaginile filmate de către bodycam-urile polițiștilor.

Mai mult, atât mașina, cât și motocicleta au fost evaluate tehnic la fața locului, la dosar existând aceste rapoarte.

Așa că Judecătoria Sectorului 4 a respins solicitarea Monicăi Macovei. Fostul ministru a făcut deja apel, urmând ca acesta să se judece în luna ianuarie.

Între timp, avocata motociclistului a făcut plângere penală la parchet. Victima a semnat-o de pe patul de spital, acolo unde încă se află săptămâna trecută fiind supus mai multor intervenții chirurgicale la o mână și la un picior.

Potrivit unor surse, Monica Macovei nu l-a căutat niciodată. Dacă medicii legiști îi vor da 90 și una de zile de îngrijiri medicale, Monica Macovei va fi cercetată pentru vătămare corporală din culpă.

În caz contrar, dosarul se va clasa, urmând ca victima să apeleze la instanțele civile pentru despăgubiri.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close