Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Decizii luate în ședința de la Guvern. Surse: Ministerul Transporturilor ar putea să rămână la PSD

Decizii luate în ședința de la Guvern. Surse: Ministerul Transporturilor ar putea să rămână la PSD

Liderii partidelor din coaliție s-au reunit la Guvern și au discutat subiecte importante, precum renegocierea PNRR şi rotativa guvernamentală.

Decizii luate în ședința de la Guvern. Surse: Ministerul Transporturilor ar putea să rămână la PSD
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   22:02

Principalul subiect discutat, astăzi, în ședința de Guvern a fost rotativa guvernamentală, însă liderii partidelor politice au avut în vedere și subiectul renegocierii PNRR.

În privința rotativei guvernamentale, Ministerul Transporturilor ar urma să rămână la PSD, în timp ce Ministerul Justiției și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ar urma să fie păstrate de PNL.

De asemenea, Ministerul de Finanțe va merge la PNL, iar Ministerul Turismului ar putea fi desființat.

Ministrul de Finanțe nu a fost prezent la întâlnirea de azi, astfel că subiectul ordonanței austerității nu a fost discutat.

Citește și: Data la care premierul Nicolae Ciucă îşi dă demisia de la Guvern. Cine va fi vicepremier în guvernul lui Marcel Ciolacu

Ordonanța ar trebui să intre în vigoare pe 15 mai și ar viza înghețarea angajărilor la stat pentru restul anului 2023 (excepții: educație, sănătate), înghețarea salariilor la stat la nivelul din 2023 și reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunurile și serviciile.

De asemenea, în analiză se află și măsura supraimpozitării cu 16% a veniturilor mai mari ca cele ale președintelui Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close