Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN EMA a autorizat vaccinarea adolescenţilor cu vârste între 12 și 15 ani cu vaccinul BioNTech Pfizer

EMA a autorizat vaccinarea adolescenţilor cu vârste între 12 și 15 ani cu vaccinul BioNTech Pfizer

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat vineri vaccinarea adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu vaccinul alinaţei americano-germane Pfizer/BioNTech.

EMA a autorizat vaccinarea adolescenţilor cu vârste între 12 și 15 ani cu vaccinul BioNTech Pfizer
Sursa foto: Youtube/ EMA
de Mia Lungu    |    28 Mai 2021   •   17:55

România va demara vaccinarea adolescenților din aceste categorii de vârstă ”cât de repede posibil”, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Aceasta a declarat, joi, că aşteaptă decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului (EMA) privind vaccinarea copiilor, iar după ce această decizie va fi emisă, România va începe vaccinarea minorilor cât de repede posibil.

”Aşteptăm cu nerăbdare decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului, cât de repede posibil vom aproba şi noi şi vom începe vaccinarea la această grupă de vârstă. Evident că vaccinarea va avea nevoie şi de acordul informat al părintelui. Sperăm să existe o cât mai mare colaborare cu părinţii şi cu medicii de familie aşa încât copii care nu neapărat suferă şi nu dezvoltă forme foarte severe, dar sunt un vector important de transmitere, să se vaccineze în număr cât mai mare”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a fost întrebată, de asemenea, cât de repede va putea începe vaccinarea copiilor, după decizia EMA , ea răspunzând că totul depinde şi de cât de repede vor fi făcute modificări în Registrul Electronic de Vaccinare.

”Cred că depinde cum se iau deciziile în cadrul CNCAV, depinde şi cât de repede ne ajustăm pe partea procedurală, acele modificări în Registrul electronic de vaccinare şi cât de repede transmitem procedurile către centrele de vaccinare şi către medicii de familie implicaţi în aceste procese”, a mai declarat Mihăilă.

×
Parteneri
Românii care își pot primi banii de la pensii înapoi, cu o singură condiție
x close