Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Femeie din judeţul Mureş, împuşcată de un minor de 16 ani. Tatăl băiatului spune că a adus arma din Slovenia, într-o pungă cu dulciuri

Femeie din judeţul Mureş, împuşcată de un minor de 16 ani. Tatăl băiatului spune că a adus arma din Slovenia, într-o pungă cu dulciuri

Un adolescent de 16 ani a împuşcat o femeie pe stradă, cu o armă cu alice. Băiatul trăgea în păsări şi din greşeală a nimerit-o pe victimă, în picior. Mai grav este că arma a fost adusă în bagaje, tocmai din Slovenia, de tatăl băiatului. Amândoi s-au ales acum cu dosar penal.

Femeie din judeţul Mureş, împuşcată de un minor de 16 ani. Tatăl băiatului spune că a adus arma din Slovenia, într-o pungă cu dulciuri
Sursa foto: Antena 3
de Sorin Tantos    |    13 Iun 2022   •   23:35

Incident şocant într-o localitate din Mureş.

O femeie a fost împuşcată în picior chiar în timp ce se afla pe stradă.

Băiatul de 16 ani trăgea cu pistolul în ciori şi porumbei

Femeia rănită mergea cu o căruţă, pe drumul principal al localităţii Filitelnic.

Aceasta spune că a auzit o împuşcătură, apoi a simţit o durere puternică, la piciorul drept. S-a speriat şi a sunat imediat la 112. 

Polițiștii au venit să cerceteze situația în care s-a produs evenimentul.

Bărbatul a fost arestat și dus împreună cu băiatul său, la Târgu Mureș  unde a stat 24 de ore în arest.

Tatăl băiatului spune că pistolul cu alice, cu aer comprimat, a fost luat din Slovenia

Femeia a fost plecată acolo, să muncească. Arma a fost găsită la un coş de gunoi şi ascunsă într-o plasă cu dulciuri. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Poliţiştii au descoperit că arma era deţinută în mod ilegal şi au întocmit dosar penal

"În fapt, la data de 10 iunie a.c., în jurul orei 13.44, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Ghindari au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie, în vârstă de 40 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla cu un utilaj hipo, pe raza localității Filitelnic, la un moment dat, ar fi auzit o împușcatură, ulterior, la scurt timp, simțind o durere la nivelul membrului inferior drept, identificând o alice în pantalon.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, femeia prezentând o plagă prin împușcare la nivelul piciorului. 

În urma verificărilor efectuate pe raza localității Filitelnic, polițiștii au identificat o armă de tir sportiv, precum și deținătorul nelegal al acesteia, un bărbat în vârstă de 40 de ani.

În urma probatoriului administrat, a rezultat faptul că un tânăr, în vârstă de 16 ani, în timp ce se afla în curtea locuinței sale și trăgea cu arma respectivă după păsări, la un moment dat, ar fi executat un foc de armă înspre drumul comunal, provocându-i leziuni traumatice unei femei.

În vederea susținerii probatoriului, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat, în vederea confiscării, arma de tir sportiv, precum și o cutie cu muniția aferentă acesteia.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani, precum și tânărul de 16 ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara,
sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de "nerespectarea regimului armelor și munițiilor",  "contrabandă calificată", “uz de armă”, “braconaj” și “vătămare corporală din culpă" , potrivit unui comunicat.

×
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close