Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum decurge o zi din viața unei femei salvamar pe litoralul românesc

Cum decurge o zi din viața unei femei salvamar pe litoralul românesc

Din ce în ce mai multe femei vor să practice meseria de salvamar pe litoralul românesc. La Eforie, numărul lor s-a dublat de la un sezon la altul. Iată cum decurge o zi din viața unei femei care practică această meserie.

Cum decurge o zi din viața unei femei salvamar pe litoralul românesc
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    16 Aug 2022   •   19:19

Zi de zi mii de turiști intră în mare, iar salvamarii sunt cei care trebuie să le poarte de grijă. Când steagul roșu este arborat, situația devine mai înfricoșătoare, însă nu și pentru domnișoarele curajoase care participă cot la cot cu bărbații la operațiunile de salvare.

Este și cazul Leilei şi cel al Roxanei, care sunt deja veterane pe postul de salvamar.

"Am venit în primul rând să ajut oamenii. E destul de greu să fii fată și să fii salvamar, pentru că mulți bărbați se iau la mișto".

"Încercăm să discutăm cu ei, le explicăm situația. Unii dintre ei sunt înțelegători, alții mai recalcitranți. Este destul de greu, dar încercăm să fim mai vigilenți mai atenți". 

Atât colegii, cât și turiștii, se arată mulțumiți de munca pe care o depun fetele. 

"Este o plăcere. Pentru că fetele în general sunt mai ascultate. Dar şi ele se impun altfel. Ştiu să vorbească, sunt mai calme", spune un coleg. 

"Cinste lor pentru acest job. Este o meserie destul de riscantă", spune un turist. 

Doar că unii turiști devin agresivi când li se atrage atenția, iar lucrurile se pot complica. Astfel e nevoie de intervenția unui bărbat sau chiar autorităților.

Steagul roșu este arborat de câteva zile bune, zile în care fetele au asistat la zeci de intervenții. 

×
Subiecte în articol: salvamar litoral 2022 eforie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close