Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Fraudă fiscală în domeniul livrărilor: 200 de parteneri ai platformelor de livrare au fost prinși că nu au declarat 4,8 milioane de ore de muncă

Fraudă fiscală în domeniul livrărilor: 200 de parteneri ai platformelor de livrare au fost prinși că nu au declarat 4,8 milioane de ore de muncă

200 de parteneri ai platformelor de livrare, care angajează pentru acestea livratori, nu au declarat 4,8 milioane de ore de muncă. Asta înseamnă că pentru orele din acest interval nu a fost achitat niciun fel de impozit. ANAF a făcut mai multe verificări și a sancționat companiile respective.

Fraudă fiscală în domeniul livrărilor: 200 de parteneri ai platformelor de livrare au fost prinși că nu au declarat 4,8 milioane de ore de muncă
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Apr 2023   •   19:03

Inspectorii ANAF derulează, în această perioadă, mai multe verificări, de această dată, activitatea lor s-a axat pe principalele platforme de livrări de mâncare care operează pe plan local.

Autoritățile vor să verifice pe de o parte, numărul exact de ore muncite de livratori și pe de altă parte, orele declarate de angajatori.

Inspectorii au descoperit că în perioada 2019-2022, mai bine de 200 de companii partenere ale platformelor, nu au declarat 4,8 milioane de ore de muncă pentru care nici nu au achitat impozite.

4,8 milioane de ore de muncă reprezintă echivalentul orelor muncite de peste 2500 de livratori într-un an.

Citește și: ANAF va publica “lista ruşinii” în această lună | Ce firme vor fi incluse

Totul se întâmplă și pentru că platformele de livrare de mâncare nu angajează în mod direct livratorii și atunci colaborează cu mai multe companii care fac aceste angajări.

×
Subiecte în articol: ANAF livrare mancare impozite
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close