Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Gică Popescu, mesaj de Ziua Naţională: "Trebuie să realizăm că suntem un popor foarte dotat"

Gică Popescu, mesaj de Ziua Naţională: "Trebuie să realizăm că suntem un popor foarte dotat"

Gică Popescu, unul din sportivii români care au reprezentat România de 115 ori în tricoul naționalei de fotbal, a transmis un mesaj de Ziua Naţională.

Gică Popescu, mesaj de Ziua Naţională: "Trebuie să realizăm că suntem un popor foarte dotat"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    01 Dec 2022   •   19:29

Întrebat cum petrece 1 Decembrie Gică Popescu a spus:

"Pentru noi este o zi importantă. Încercăm să punctăm această zi. Ne îmbrăcăm în costume naționale și petrecem românește". 

 - Cum găsește acest 1 decembrie fotbalul și sportul românesc în general?

"Din păcate, nu cred că a fost un an foarte bun pentru fotbal, în special, și pentru sport în general.

În anii anteriori rezultatele au fost unele net superioare celor din acest an. Echipa națională a pierdut din nou calificarea din Liga Națiunilor în cupele europene.

Echipele românești nu ne-au reprezentat cu rezultate foarte bune.

Îmi aduc aminte de Campionatul European la handbal feminin, când echipa națională nu a reușit să pătrundă în semifinale.

Însă eu întotdeauna văd partea plină a paharului și trăiesc cu speranța ca anii viitori să fie mult mai buni decât cel pe care îl vom încheia", a mai spus Gică Popescu.

Întrebat apoi ce îi dorește României, azi de Ziua Naţională, Gică Popescu a spus: 

"Datorită contextului în care ne aflăm în momentul de față cred că ne dorim cu toții liniște.

În aceste momente avem un război la granițele țării noastre și cred că dacă vom avea liniște și pace, lucrurile vor fi în regulă".

- De ce ar trebui să fim mândri că suntem români? Ce valori ne diferențiază de poate alte popoare?

"Eu cred că credința, în primul rând. Este o valoare pe care multe țări nu o au, așa cum o avem noi, românii.

Întotdeauna am încercat să susțin faptul că nu este nicio diferență între noi, românii, pe care eu îi consider un popor foarte, foarte dotat în multe aspecte.

Important este să realizăm noi înșine că suntem un popor dotat, că suntem un popor care nu este cu nimic mai prejos decât celelalte popoare decât celelalte țări din vestul Europei.

Avem atât de multe exemple care îmi dau dreptate, atât în sport cât și în alte domenii, încât nu cred că ar trebui să ne simțim inferiori.

Cred că noi, generația de aur, în perioada când am jucat în străinătate, am dovedit că suntem, suntem cel puțin la fel de buni și la fel de dotați ca cei din Vest.

Eu, Hagi, Dan Petrescu, Lupescu, toți cei din generația de aur am făcut performanță la nivelul cel mai înalt acolo, în străinătate, și am fost cel puțin la nivelul celor din Vest.

Important este să credem în aceste calități pe care le avem noi. Important este să nu ne simțim absolut deloc inferiori, pentru că în momentul în care ai această încredere cu siguranță că vor veni rezultatele", a mai spus Gică Popescu.

Întrebat apoi care sunt românii lui preferați, Gică Popescu a spus:

"Sunt 22 de milione. Îmi este greu să aleg un român anume. Bineînțeles, cu toții avem universul nostru apropiat pe care îl iubim și pe care îl dorim să ne fie zi de zi aproape, însă mie îmi e greu să aleg între 22 de milioane de români.

Acesta a fost și motivul pentru care m-am întors și am ales să trăiesc în România. Pentru că simt căldura tuturor oamenilor pe care îi întâlnesc zi de zi pe stradă, în activitățile pe care le am.

Și n-aș pleca niciodată din România pentru că mă simt acasă aici, în România", a mai spus Gică Popescu, în emisiunea News Hour with CNN de la Antena 3 CNN. 

 

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close