Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Haosul ieftinirilor. Comercianţii nu ştiu cum să aplice plafonările

Haosul ieftinirilor. Comercianţii nu ştiu cum să aplice plafonările

Haos cu patru zile înainte de marea ieftinire la alimentele de bază. Distribuitorii spun că nu știu cum să aplice ordonanţa plafonării.

Haosul ieftinirilor. Comercianţii nu ştiu cum să aplice plafonările
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iul 2023   •   17:14

Preţurile s-au schimbat continuu în ultimele luni și nu este clar dacă ieftinirea se va aplica la preţul actual sau la cel cu care a fost tranzacţionată marfa.

Distribuitorii anunță că nu știu cum să aplice ordonanța.

Sunt ultimele zile înaintea intrării în vigoare a măsurii și mulți procesatori poartă acum discuții cu juriști și reprezentanții de instituții publice pentru a află cum să procedeze.

Efectele acestor incertitudini sunt multiple. În primul rând, am putea să vedem exact aceleaşi prețuri la raft la dată de 1 august, dată la care se aplică măsură.

Ordonanța este prevăzută începând de la 1 august şi se aplică tuturor operatorilor economici înregistrați în România, indiferent de forma de organizare.

Este vizat întreg lanțul de producție, import, comerț intracomunitar, distribuție și vânzare cu amănuntul, pentru 14 categorii de produse agricole și alimentare.

×
Subiecte în articol: preturi alimente ieftiniri distribuitori
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close