Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Aliaţii Hamas au sechestrat o navă japoneză, crezând că e israeliană. Un marinar român a fost răpit

Aliaţii Hamas au sechestrat o navă japoneză, crezând că e israeliană. Un marinar român a fost răpit

Un marinar român se află la bordul navei care a fost capturată de rebelii Houthi în Marea Roșie. Israelul a anunțat că nava cargo a fost sechestrată de aceştia, incidentul fiind catalogat drept "un act de terorism iranian" cu urmări grave.

Aliaţii Hamas au sechestrat o navă japoneză, crezând că e israeliană. Un marinar român a fost răpit
Sursa foto: captură Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Noi 2023   •   19:47

La Ministerul Afacerilor Externe din România a fost constituită o celulă de criză pentru a-l aduce pe român înapoi acasă.

Atacul asupra navei a fost dat ieri. Rebelii au reuşit să o sechestreze cu toate cele 25 de persoane aflate la bord. Nava, un transportor de maşini, se îndrepta spre India dinspre Europa fără încărcătură şi avea la bord marinari din Filipine, Bulgaria, Ucraina, Mexic şi România.

"Soțul meu a plecat acum două săptămâni, exact acum două săptămâni, lunea. S-a îmbarcat din canalul Suez, în Nova Galaxy Leader. Și ultima dată când am vorbit cu el a fost sâmbătă seară, la ora 20. (...)

Am vorbit despre ale noastre, a zis că totul este bine, nu a avut nici măcar un pic de sentiment că se întâmplă ceva sau frică, sau să îmi fi zis ceva în legătură cu asta", spune soţia marinarului răpit.

Citeşte şi: Un român se află pe nava cargo capturată în Marea Roşie de rebelii Houthi, susținuți de Iran

Un purtător de cuvânt al Houthi a confirmat că forțele lor au capturat nava, pe care a descris-o ca fiind israeliană. Numai că informaţiile pe care le aveau s-au dovedit a fi false. Autorităţile japozene au anunţat că nava aparţine unei companii din această ţară.

Soţia românului care se află pe navă a venit la Bucureşti unde speră să poată discuta cu cei care fac parte din celula de criză, care să îi dea orice informaţii au despre soţul ei.

 

×
Subiecte în articol: marinar marinar român rebeli Houthi
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close