Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Steagul României a fost ridicat în insulele din lume. Mesajele băștinașilor pentru țara noastră

Steagul României a fost ridicat în insulele din lume. Mesajele băștinașilor pentru țara noastră

De 1 decembrie, doi localnici din insulele FIlipine au ridicat în aer tricolorul românesc. Este al șaselea an la rând când băştinaşi din celălalt capăt al globului cinstesc într-un fel sau altul Ziua Naţională a României.

Steagul României a fost ridicat în insulele din lume. Mesajele băștinașilor pentru țara noastră
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    01 Dec 2022   •   18:33

Și din Bangladesh, Papua Noua Guinee, Tuvalu sau Tonga, România a primit mesaje de felicitare. Totul a fost posibil datorită unui român stabilit în Australia care şi-a propus să-i inveţe pe insularii din Pacific ce înseamnă mămăliga, pufuleţii şi sarmalele.

Doi tineri din Filipine au celebrat într-un mod original Ziua României, ridicând la marginea junglei mai multe baloane colorate în roşu, galben şi albastru.

Au vrut astfel să-i facă o surpriză prietenului lor, Iulian Manole, un român stabilit în Australia acum 30 de ani.

"Sunt român, îmi iubesc țara și iubesc să-i fac pe conaționali să zâmbească, lucru pe care voi continua să-l fac. Trăiesc de 30 de ani în Australia, dar inima mea este în România", a mărturisit Iulian Manole.

Demersul lui Iulian de a duce tricolorul în cât mai multe ţări exotice a început la centenarul din 2018. La început, steagul românesc s-a văzut pe un tuk-tuk din Bangladesh sau câzând dintr-un cocotier în Samoa.

Cele mai originale videoclipuri au fost însă cele din insulele din Pacific Tonga şi Tuvalu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close