Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi date în dosarul Monicăi Macovei | Fosta ministră a Justiției, prinsă cu minciuna: Avea viteză aproape dublă în momentul producerii accidentului de la Mangalia

Noi date în dosarul Monicăi Macovei | Fosta ministră a Justiției, prinsă cu minciuna: Avea viteză aproape dublă în momentul producerii accidentului de la Mangalia

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a mințit autoritățile după ce a lovit cu mașina un motociclist, în apropiere de Mangalia. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Macovei circula cu o viteză aproape dublă față de cea declarată și a intrat pe contrasens, deși aceasta a susținut în permanență că și-a păstrat sensul de mers.

de Cătălina Buzoianu    |    28 Sep 2023   •   17:59

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în legătură cu accidentul în care a fost implicată în octombrie 2022, la intrarea în Mangalia, unde a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit un motociclist, acesta fiind grav rănit. 

Cu cinci secunde înainte de producerea accidentului, viteza cu care circula Monica Macovei, au stabilit anchetatorii, era de 115 km/h, accelerația era la 47%, frânele nu era activate, iar în momentul în care a avut loc impactul, viteza era de 73 km/h.

Anchetatorii au concluzionat faptul că starea de pericol a fost declanșată de către Monica Macovei în momentul în care a pătruns pe contrasens, iar aceasta putea fi evitată dacă nu pătrundea pe culoarul de deplasare al motocicletei.

Citește și: Un mecanic de locomotivă a condus două trenuri de călători deși era sub influența drogurilor

Pe de altă parte, în fața anchetatorilor, Monica Mcovei a declarat că a coborât de pe podul de la șantierul naval de la Mangalia cu aproximativ 50-60 km/k, după care ar fi ridicat piciorul de pe accelerație și a ajuns chiar la 40-50 km/h.

Monica Mavovei, trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă

Potrivit rechizitoriului, Monica Macovei a declarat: ”Am observat faptul că existau indicatoare rutiere de curba deosebit de periculoasă, nu îmi amintesc exact de când circulam pe banda a doua a sensului de deplasare dinspre 2 Mai către Mangalia, dar când am intrat în curbă eram sigur a doua”:

În plus, aceasta spune că a observat motocicleta în momentul în care ea lua deja curba, apoi a urmat impactul.

Citește și: Amenda usturătoare primită de o femeie din Timișoara după ce a aruncat o saltea la colțul străzii: ”Pe domeniul public avem nu doar drepturi, ci și obligații”

De cealaltă parte însă, victima susține că viteza lui de deplasare era de aproximativ 80-90 km/h, iar atunci când a ajuns la jumătatea curbei, într-o fracțiune de secundă a simțit o durere foarte mare pe partea stângă, dar nu poate preciza în momentul acela dacă i s-a întâmplat un accident sau nu.

Interesant este faptul că victima a mai declarat în fața anchetatorilor că din momentul accidentului și până în prezent nu a fost contactat niciodată de către Monica Macovei, în mod direct sau indirect.

 

×
Subiecte în articol: Monica Macovei rechizitoriu accident
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close