Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Navele cu cereale ar putea fi protejate de un sistem de rachete antiaeriene

Navele cu cereale ar putea fi protejate de un sistem de rachete antiaeriene

Navele cu cereale care pleacă dintr-un port din apropierea României ar putea fi protejate de sisteme de apărare antiaeriană.

Navele cu cereale ar putea fi protejate de un sistem de rachete antiaeriene
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Aug 2023   •   21:10

Propunerea îi aparține ministrului ucrainean de Externe, după ce două porturi aflate la doar câteva sute de metri de malul românesc au fost bombardate de Rusia, retrasă din acordul cerealelor. 

"Cred că luna septembrie va fi un moment foarte important pentru inițiativa pentru cereale și pentru formula de pace. Știm că va avea loc o întâlnire între președintele Erdogan și președintele Putin, iar aceasta este, practic, aproape ultima șansă de a vedea Rusia revenind la Inițiativa pentru cereale la Marea Neagră.

Dar, pe o cale paralelă, am dezvoltat ruta noastră maritimă alternativă prin care navele părăsesc porturile ucrainene și intră aproape imediat în apele teritoriale românești.

Acest lucru ne va permite să exportăm, iar două nave au trecut deja prin acest coridor. Așadar, vă rugăm să vă gândiți cum puteți contribui la securizarea acestui coridor de cereale în timp ce navele se află încă în apele teritoriale ale Ucrainei. Și spunând ajutor, mă refer la sistemele de apărare aeriană", a afirmat ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba.

×
Subiecte în articol: nave cereale rachete antiaeriene
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close