Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Premierul Nicolae Ciucă, declarații de ultimă oră: ”România condamnă cu fermitate atacul armatei ruse”

Premierul Nicolae Ciucă, declarații de ultimă oră: ”România condamnă cu fermitate atacul armatei ruse”

Premierul Nicolae Ciucă a făcut declarații după întâlnirea grupului de intervenție rapidă pe care l-a convocat astăzi la Palatul Victoria.

Premierul Nicolae Ciucă, declarații de ultimă oră: ”România condamnă cu fermitate atacul armatei ruse”
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Adelina Miron    |    24 Feb 2022   •   18:41

„România condamnă cu fermitate atacul armatei ruse care a făcut deja nenumărate victime și pune în pericol siguranța și viața oamenilor nevinovați. Suntem în permament dialog cu aliații NATO și partenerii europeni. Susținem oprirea imediată a agresiunii militare care să dea șansă reluării eforturilor diplomatice. (...)

Structurile guvernamentale responsabile sunt pregătite să asigure măsurile necesare pentru preluarea la nevoie a fluxurilor de refugiați. Suntem solidari cu poporul ucrainian și suntem gata să acordăm ajutor umanitar. (...) Îi asigur pe cetățenii români că beneficiem de cele mai puternice garanții de securitate din istoria noastră. (...)

Ne-am asigurat că România are suficiente stocuri de gaze din depozite pentru gestionarea perioadei sezonului rece.”, a transmis Nicolae Ciucă.

Grupul de intervenție rapidă condus de Nicolae Ciucă a decis activarea punctelor de frontieră pentru refugiați la granițele României și soluții pentru o eventuală întrerupere a furnizării de gaze.

În primă instanță au fost instalate la granițe tabere mobile pentru refugiați. De acolo, oamenii sunt duși la cămine și cazați în sistem hotelier. România ar putea să primească în jur de 500.000 de refugiați în perioada următoare, potrivit ministrului Apărării, Vasile Dîncu.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close