Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ninge în septembrie | Zăpada s-a așternut în mai multe localități din țară iar meteorologii anunţă minime îngrijorătoare

Ninge în septembrie | Zăpada s-a așternut în mai multe localități din țară iar meteorologii anunţă minime îngrijorătoare

Iarna a venit mai devreme anul acesta. În mai multe zone din ţară a nins, stratul de zăpadă ajungând la peste 5 centimetri. Temperaturile au coborât sub limita îngheţului, iar meteorologii averitzează minime sub 3 grade Celsius în următoarele zile.

Ninge în septembrie | Zăpada s-a așternut în mai multe localități din țară iar meteorologii anunţă minime îngrijorătoare
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    20 Sep 2022   •   19:37

Marți dimineață la Harghita Băi s-a înregistrat -1 grad Celsius. Oamenii s-au trezit cu maşinile şi casele acoperite de zăpadă. Mulţi dintre ei au făcut deja focul în sobe. 

La cota 2.000, în munţii Făgăraş, zăpada măsoară deja 5 centimetri.Cum temperaturile au scăzut la -3 grade Celsius și Transfăgărășanul este încă deschis, drumarii au împrăştiat material antiderapant.

Turiştii sunt umiți de schimbarea vremii și spun că au trecut în doar câteva ore de la toamnă la iarnă.

Și în Maramureș pe DN18, 4 utilaje au împrăștiat 12,5 tone de material antiderapant. Nu au fost semnalate probleme in trafic.

Este iarnă în toată regula şi pe Transalpina. Autorităţile îi îndeamnă pe şoferi să evite șoseaua montană dacă mașinile lor nu sunt echipate de iarnă.

Și în Bucegi a nins, la altitudini de peste 1800 m, unde vântul a bătut în rafale cu viteze de până la 80km/h

Meteorologii spun că în următoarele patru zile ninsorile vor continua în zonele montane, iar în restul ţării temperaturile vor scădea considerabil. Apoi, vremea va fi una normală pentru această perioadă.

 

 

×
Subiecte în articol: zapada
Parteneri
Mafia imobiliară fierbe! Instanţa pregăteşte o decizie cheie
x close