Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Planurile Rusiei în Herson, după ce armata Ucrainei a intrat în orașul pe care Moscova l-a ocupat în luna martie

Planurile Rusiei în Herson, după ce armata Ucrainei a intrat în orașul pe care Moscova l-a ocupat în luna martie

Trupele ucrainene au fost întâmpinate cu urale la intrarea în orașul din care rușii au anunțat, vineri, că s-au retras complet.

Planurile Rusiei în Herson, după ce armata Ucrainei a intrat în orașul pe care Moscova l-a ocupat în luna martie
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Noi 2022   •   18:45

Decizia retragerii a fost luată în contextul în care forțele Kievului ajunseseră deja în suburbiile centrului regional.

Odată cu retragerea rusă, s-a aflat că podul Antonovski, principala cale rutieră peste Nipru, a fost distrus.

Două secțiuni masive ale construcției s-au prăbușit, existând suspiciuni că forțele Moscovei au provocat distrugerile, pentru a opri sau întârzia un eventual avans al ucrainenilor.

În Herson, drapelele și afișele de propagandă ruse au fost îndepărtate. 

Pe clădiri au fost arborate steaguri ucrainene.

După retragere, Rusia susține că Herson îi aparține în continuare

Retragerea pe malul estic al Niprului reprezintă un eșec semnificativ pentru campania militară a președintelui rus Vladimir Putin.

Oficialii Moscovei spun că, în pofida mutării trupelor pe noi poziții defensive, Herson este în continuare o parte a Rusiei, prin efectul decretelor semnate de președintele rus la finele lunii septembrie.

Însă preluarea controlului orașului și a mai multor localități din regiune de către armata ucraineană a instituit, de facto, o altă realitate.

În continuare, există suspiciuni că trupele de invazie, în retragerea lor, au plantat capcane explozive sau alte "surprize" pentru eliberatori. 

De asemenea, Kievul susține că nu toți militarii ruși s-au retras, ba, mai mult, unii au fost abandonați și lăsați să se descurce pe cont propriu de comandanții lor.

Oficialii ucraineni au conceput un mesaj pentru acești "soldați lăsați în urmă", invitându-i să se predea și avertizându-i că, în caz contrar, vor fi uciși.

Foto: tanchist ucrainean în Herson

×
Subiecte în articol: Herson
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close