Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un pompier din Suceava s-a intoxicat cu o substanţă misterioasă, în misiune. Delira şi nu se mai putea ţine pe picioare

Un pompier din Suceava s-a intoxicat cu o substanţă misterioasă, în misiune. Delira şi nu se mai putea ţine pe picioare

Un pompier sucevean a ajuns în stare gravă la Institutul Fundeni, după ce s-a intoxicat cu o substanţă misterioasă în timpul unei intervenţii la un incendiu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2023   •   18:55

Substanţa periculoasă i-a distrus ficatul iar alţi doi colegi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Martorii au povestit detalii şocante: pompierii delirau, aveau halucinaţii şi nu se mai puteau ţine pe picioare.

Pe 23 mai, într-o comună din judeţul Suceava, un apel la 112 anunţa că o gospodărie este în flăcări. Şase pompieri au intervenit cu o autospecială. În timpul incendiului, pompierii au început să cadă unul câte unul.

Trei dintre ei au avut nevoie de asistenţă medicală. Pe Răzvan Airinei, medicii de la Suceava l-au trimis la Institutul Fundeni pentru că îi ceda organismul.

Bărbatul a fost internat cu insuficienţă renală şi ulterior a dezvoltat insuficienţă hepatică fulminantă.

Citeşte şi: El este Răzvan, pompierul de 28 de ani în stare critică, după stingerea unui incendiu. Prietenii cer ajutor pentru a-i salva viața

Colegii, rudele şi viitoarea soţie au început să facă apel în mediile de socializare pentru plasmă şi trombocite. Apel pentru un erou, despre care toţi scriu că a inhalat o substanţă toxică deosebit de periculoasă în timpul stingerii incendiului.

De pe 23 mai, nimeni de la nicio instituţie nu a suflat o vorbă. În teorie, ar fi deschise mai multe anchete, mai ales că în incendiu a murit un cetăţean italian în vârstă de 74 de ani.

Nimeni nu a cerut vreo analiză toxicologică amănunţită în cazul italianului, pentru a vedea dacă substanţa toxică inhalată de pompieri provine din gospodăria cuprinsă de flăcări.

Unii localnici au relatat că cei trei pompieri aveau halucinaţii şi delirau. Unul dintre ei s-ar fi luat chiar la bătaie cu cadrele medicale la UPU Suceava.

Până la această oră, nu se ştie cu ce substanţă s-au intoxicat pompierii. 

 

×
Subiecte în articol: Răzvan Airinei Suceava pompier
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close